Recept: Špinat iz pećnice

Cooking 02. lip 202208:14 0 komentara
Shutterstock

Špinat s jajima preliven bešamelom.

Sastojci:

(za 4 osobe)

– 1 kg špinata

– 1 mladi luk

– 1 češanj češnjaka

– 2 jaja

– 50 g naribanog tvrdog sira

– sol, papar

Bešamel:

– 40 g maslaca

– 1 žlica brašna

– 250 ml mlijeka

– 50 g tvrdog sira

Priprema:

Špinat skuhajte u posoljenoj vodi, dobro ocijedite i sitno narežite.

Mladi luk i češnjak narežite, prepržite na ulju i pomiješajte sa špinatom.

Umutite jaja, pa ih dodajte mješavini špinata i luka. Posolite i popaprite i dobro promiješajte.

Špinat prebacite u manju vatrostalnu posudu i pospite ga ribanim sirom.

Napravite bešamel.

Zagrijte maslac, dodajte žlicu brašna, kratko prepržite i uz miješanje dodajte mlijeko.

Kuhajte dok se ne zgusne, pa umiješajte na kocke narezan ili nariban tvrdi sir.

Prelijte time špinat i zapecite u pećnici, oko 20 minuta na 180 stupnjeva.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!