Špinat s jajima preliven bešamelom.
Sastojci:
(za 4 osobe)
– 1 kg špinata
– 1 mladi luk
– 1 češanj češnjaka
– 2 jaja
– 50 g naribanog tvrdog sira
– sol, papar
Bešamel:
– 40 g maslaca
– 1 žlica brašna
– 250 ml mlijeka
– 50 g tvrdog sira
Priprema:
Špinat skuhajte u posoljenoj vodi, dobro ocijedite i sitno narežite.
Mladi luk i češnjak narežite, prepržite na ulju i pomiješajte sa špinatom.
Umutite jaja, pa ih dodajte mješavini špinata i luka. Posolite i popaprite i dobro promiješajte.
Špinat prebacite u manju vatrostalnu posudu i pospite ga ribanim sirom.
Napravite bešamel.
Zagrijte maslac, dodajte žlicu brašna, kratko prepržite i uz miješanje dodajte mlijeko.
Kuhajte dok se ne zgusne, pa umiješajte na kocke narezan ili nariban tvrdi sir.
Prelijte time špinat i zapecite u pećnici, oko 20 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!