Piletina i povrće u kombinaciji s rižom uvijek je dobar prijedlog za ručak.
Sastojci:
– 400 g pilećeg filea
– 400 g tikvica
– 2 žlice gustina
– 100 ml ulja
– 1 žličica soli
– 1 žličica ribanog đumbira
– 50 ml vode
– 50 ml vina
– 1 žličica suhog biljnog začina.
– 1 žličica sezamovog ulja
Priprema:
Piletinu izrežite i uvaljajte u gustin. Tikvice nemojte guliti, dobro ih operite i izrežite uzdužno ili na kolutove.
U dublju tavu ulijte ulje i zagrijte ga. Zatim stavite izrezano meso i kratko ga prepecite. Posolite i izvadite na toplo mjesto.
Zatim na istoj masnoći kratko popecite tikvice, posolite i dodajte đumbir. Vratite meso i zalijte ga vodom i vinom.
Dodajte suhi biljni začin, pa sve zajedno još kratko prokuhajte. Na kraju dodajte sezamovo ulje.
Poslužiti s rižom.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!