Kremasta tjesteninu sa bijelim pilećim mesom.
Sastojci:
– 400 g tjestenine
– 100 g kravljeg sira
– 1/2 kg pilećeg bijelog mesa
– 1 l mlijeka
– 1/2 l povrtne juhe
– 1 crni luk
– sol, papar
– peršin
– ulje
Priprema:
U većoj šerpi zagrijete malo ulja, pa na njemu propržite piletinu isjeckanu na kocke.
Kada piletina dobije zlatnosmeđu boju, izvadite je šerpe, a na preostaloj masnoći prodinstajte luk.
Omekšani luk zalijte mlekom i juhom, pa u tekućinu stavite tjesteninu.
U šerpu vratite piletinu.
Kada tečnost proključa, kuhajte sve zajedno oko 10 minuta, odnosno dok se tjestenina ne skuha.
Povremeno pomiješajte da se sastojci ne zalijepe za dno.
Pred kraj kuhanja dodajte naribani sir i sve zajedno dobro promiješajte. Posolite i popaprite po ukusu. Na kraju dodati nasjeckani peršin.
Poslužite uz sezonsku salatu.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!