Recept: Tjestenina sa sirom i gljivama

Cooking 28. ožu 202208:06 0 komentara
Shutterstock / Ilustracija

Ljubiteljima tjestenine ovo jelo će se naći na listi omiljenih.

Sastojci

400 g tjestenine

40 ml maslinovog ulja

300 g šampinjona

1 žlica suhih biljnih začina

600 ml mlijeka

30 g brašna

1 žlica senfa

170 g sira

25 g parmezana

sol, papar

Priprema

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.

Na ulju propržiti isjeckane šampinjone. Pospite brašnom i promiješajte. Lagano dodajite mlijeko uz miješanje i prokuhajte oko pet minuta.

U umak dodajte suhi biljni začin, senf, sol, papar i naribani sir i kuhajte još minutu do dvije dok se umak ne zgusne.

Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom, pospite parmezanom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče.

Dobar tek!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!