Ljubiteljima tjestenine ovo jelo će se naći na listi omiljenih.
Sastojci
400 g tjestenine
40 ml maslinovog ulja
300 g šampinjona
1 žlica suhih biljnih začina
600 ml mlijeka
30 g brašna
1 žlica senfa
170 g sira
25 g parmezana
sol, papar
Priprema
Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
Na ulju propržiti isjeckane šampinjone. Pospite brašnom i promiješajte. Lagano dodajite mlijeko uz miješanje i prokuhajte oko pet minuta.
U umak dodajte suhi biljni začin, senf, sol, papar i naribani sir i kuhajte još minutu do dvije dok se umak ne zgusne.
Tjesteninu stavite u vatrostalnu posudu, prelijte umakom, pospite parmezanom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu da se zapeče.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!