Kremasta tjestenina sa mljevenim mesom i dvije vrste sira zapečena u pećnici.
Sastojci:
Umak:
– 500 g mljevene junetine
– 800 g pelata
– 2 velike žlice koncentrata rajčice
– 2 mrkve
– 2 stabiljke celera
– 1 luk
– 1 lovorov list
– 1 dl bijelog vina
– 1 velika žlica šećera
– sol, papar
– masnoća za dinstanje
– povrtni temeljac ili kocka po potrebi
i još:
– 400 g tjestenine
– 150 g parmezana
– 300 g mozzarelle
Priprema:
Prvo napravite umak. Luk, mrkvu i celer očistite i nasjeckajte na sitno. U loncu na malo ulja dinstajte mljeveno meso dok ne dobije zlatnosmeđu boju, oko 10 minuta.
Izvadite meso iz lonca, a na preostaloj masnoći izdinstajte luk dok ne omekša. Dodajte mrkvu i celer, pa dinstajte sve zajedno nekoliko minuta uz redovno miješanje.
Sve zalijte bijelim vinom i kuhajte dok ne ispari alkohol.
Dodajte pelat i koncentrat rajčice, pa dobro promiješajte. Posolite, popaprite, dodajte lovorov list i malo šećera.
Vratite u lonac mljeveno meso, smanjite temperaturu, poklopite i pustite da se kuha oko sat vremena. Povremeno promešajte umak. Po potrebi i želji dodatno začinite.
Ukoliko je umak gust, dodajte malo povrtne juhe.
Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, ocijedite ih i prebacite u posudu s umakom. Dobro promiješajte, pa dodajte naribani parmezan i opet promiješajte.
Prebacite sve u posudu za pečenje.
Mozzarellu narežite na kolutove, poredajte preko tjestenine i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva.
Pecite 15 minuta, dok se sir ne otopi i zapeče.
Dobar tek!
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!