Pizza vam baš nikada ne ispadne kako treba?
Ako se pitate kako da vam kod kuće pizza ispadne savršeno, nije stvar u sastojcima koje koristite. Njih slobodno nastavite birati po vlastitom ukusu. Mnogi često promišljaju što staviti na pizzu, koji sir, koju šunku i koje povrće, ali ključ savršene pizze leži u nečem drugom.
Premalo se, pritom, fokusiraju na tijesto. Stručnjaci tvrde da je ključna stvar temperatura na kojoj se pizza peče. U restoranima je peku u kručnoj peću na 329 stupnjeva i ona se peče ravnomjerno.
Ako, kao mnogi, nemate doma krušnu peć već običnu pećnicu, stručnjaci savjetuju da pizzu stavite u pećnicu tek kada se ona zagrije na 230 stupnjeva. Ako ste na pizzu stavili povrće koje pušta puno tekućine, pecite je nekoliko minuta dulje.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!