Isabelle Huppert dobitnica počasnoga Zlatnog medvjeda na Berlinaleu

Kultura 16. velj 202210:27 0 komentara
TOBIAS SCHWARZ / AFP, Ilustracija

Francuskoj glumici Isabelle Huppert u utorak je na Berlinskome filmskom festivalu virtualno uručen počasni Zlatni medvjed za cjelokupnu karijeru.

Na svečanosti dodjele nagrada u utorak navečer glumica je sudjelovala putem video veze iz svojega doma u Parizu, jer je u kratkom roku morala otkazati prvobitno planiran odlazak na Berlinale s obzirom na to da je bila pozitivna na koronavirus, objavili su organizatori svečanosti.

Direktorica festivala Mariette Rissenbeek opisala je Huppert (68) kao “vrlo strastvenu glumicu”, a njezin kolega Carlo Chatrian je kazao da su uloge što ih bira Huppert “likovi koji se ne ustručavaju riskirati ili se suprotstaviti mainstreamu”.

Glumac Lars Eidinger (46), partner Isabelle Huppert u njezinu najnovijem filmu “O Joan”, govorio je o glumičinoj prividnoj suzdržanosti koja, kako je kazao, “u trenutku kada stupi pred kamere u potpunosti nestane”.

Film “O Joan” francuskog redatelja Laurenta Larivièrea predstavljen je u utorak navečer u sklopu posebne gala projekcije na Berlinaleu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!