Nostradamusova proročanstva za 2024.

Lifestyle 11. lis 202308:59 0 komentara
Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Čuveni prorok Nostradamus imao je niz predviđanja za 2024. godinu - godinu Zmaja po kineskom kalendaru.

U 2024. godini, kako je predvidio Nostradamus, Putinovo vodstvo će plesati sa svojom sudbinom u Godini zmaja, suočavajući se sa izazovima i prilikama. Predviđa se da će Kina, sa svojom globalnom ekspanzijom, rasti do neusporedive istaknutosti, možda čak i zasjeniti druge supersile.

Medicinski svijet će biti pun revolucionarnih napretka u području umjetnih organa, koji bi mogli revolucionirati transplantacije. U međuvremenu, umjetna inteligencija će doživjeti ogroman uspon, transformirajući različite sektore i možda uvodeći novu eru tehnoloških čuda.

Konačno, Zapadna Evropa će svjedočiti usponu karizmatičnog mladog lidera čiji će se utjecaj širiti po geopolitičkom pejzažu.

1. Putinov tango sa zmajem u 2024.

Ovo je godina kada zmajevi postoje ne samo u fantastičnim romanima, već i u astrološkim kartama koje utiču na svjetske lidere. Putin je spreman igrati se sa svojom sudbinom u ovoj godini zmaja. Hoće li se graciozno kretati kroz izazove ili će zmajev vatreni dah biti previše vruć? Kozmička plesna karta je postavljena i svijet gleda bez daha, piše citymagazin.si.

2. Kina: Od Velikog zida do globalnog prijestolja

Kina je već napravila poprilično uzbuđenje, i to ne samo sa svojim ukusnim dim sumom (kinesko jelo). Njihov globalni otisak širi se brže od prolivene šalice zelenog čaja. Nostradamus je nagovijestio da bi oni mogli biti sljedeći svjetski lideri. Hoće li biti vodeća svjetska zvijezda ili će predstaviti širi izbor međunarodnih suradnji? Budući kolačić sreće i dalje ostaje neotkriven.

3. Printanje budućnosti, organ po organ

Zamislite svijet u kojem vaš 3D printer proizvodi potpuno novu jetru. Do 2024. mogli bismo biti na rubu takvih biomedicinskih čuda. Budućnost transplantacije organa mogla bi biti jednostavna kao odabir predloška.

4. Umjetna inteligencija: Od pametnih asistenata do… vladara?

Godina 2024. nije sva u zmajevima i plesovima. Ovo je zora novog tehnološkog doba u kojem se umjetna inteligencija ne svodi samo na pitanje o vremenu. Nostradamus je zamislio svijet u kojem inovacije koje pokreće umjetna inteligencija nisu samo pametne već su revolucionarne. Od doktora koji dijagnosticiraju bolesti umjetnom inteligencijom do robota koji možda prave savršenu šalicu kave, budućnost je automatizirana i nadamo se uzbudljiva.

5. Europska zvijezda u usponu: Karizmatična zagonetka

Negdje na ulicama zapadne Europe pojavit će se mladi vođa. Sa narativnom snagom Shakespearea i šarmom modernog influencera, predviđa se da će ovaj pojedinac utjecati na mase i preoblikovati geopolitiku. Hoće li on biti svjetionik nade u turbulentnim vremenima ili katalizator za nepredviđene promjene? Vrijeme će pokazati.

Nostradamusova proročanstva koja su se ostvarila

Nostradamus, francuski liječnik i prorok iz 16. stoljeća, poznat je po svojim misterioznim stihovima, od kojih se mnogi tumače kao predviđanja budućih događaja. Iako su njegova predviđanja često dvosmislena i otvorena za različita tumačenja, neka od njih su iznenađujuće točna.

Veliki požar u Londonu (1666): Nostradamus je napisao: “Bit će krvave bitke u blizini Londona kada grad izgori do temelja.” Godine 1666. London je doživio katastrofalan požar koji je uništio veći dio grada.

Uspon Adolfa Hitlera: Nostradamus je u jednom od svojih proročanstava spomenuo “mlađeg Noričana”, što mnogi tumače kao predviđanje uspona Adolfa Hitlera. Riječ “lud” možda se odnosi na Nurnberg, njemački grad u kojem je Hitler započeo svoju političku karijeru.

Francuska revolucija (1789-1799): Nostradamus je predvidio: “Iz dubina francuskog sela doći će mladić koji će izazvati veliku revoluciju.” Ovo je protumačeno kao nagovještaj Francuske revolucije.

Ubojstvo Johna F. Kennedyja (1963.): Jedan od katrena govori o “velikom čovjeku” koji će padati “dan i noć”, što neki povezuju s atentatom na predsjednika Kennedyja u Dallasu.

Napadi 11. rujna (2001): Neki vjeruju da je Nostradamus predvidio terorističke napade na Svjetski trgovački centar u New Yorku kada je pisao o “žarenim pticama” koje će se sudariti s “Velikim blizancima”.

Klimatske promjene: Neki vjeruju da je Nostradamus predvidio globalno zagrijavanje i ekstremne vremenske prilike koje doživljavamo danas. Njegove riječi o “velikim požarima” i “vodi koja preplavljuje zemlju” mogu biti povezane sa toplijim temperaturama i porastom razine mora.

Tehnološki napredak: Neka od njegovih predviđanja bila su vezana za brzi tehnološki napredak kao što su umjetna inteligencija, dronovi i digitalna komunikacija.

Političke promjene i nemiri: Neki tvrde da je Nostradamus predvidio političke promjene, nemire i revolucije u raznim dijelovima svijeta, uključujući Bliski istok i neke europske zemlje.

Pandemija COVID-19: Pojedini vjeruju da je Nostradamus predvidio pandemiju koronavirusa kada je pisao o “velikoj bolesti” koja će pogoditi svijet.

Ekonomske krize: Neka od njegovih predviđanja bila su vezana za ekonomske krize i pad tržišta.

Iako su ova tumačenja zanimljiva, važno je naglasiti da su Nostradamusova predviđanja često dvosmislena i mogu se tumačiti na različite načine. Ipak, njegov rad je stoljećima ostao predmet fascinacije i spekulacija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!