Kensingtonska palača ovaj je posjet princa Williama držala u najstrožoj tajnosti

Magazin 14. lip 202417:59 0 komentara
Liam McBurney / POOL / AFP

Iako je sve odrađeno u najvećoj tajnosti, ipak se doznalo kako je 41-godišnji princ William održao sastanak s Britanskom obavještajnom službom, popularno znanim i MI6.

Unatoč tome što Kensingtonska palača inače unaprijed daje informacije o zakazanim posjetima i angažmanima 41-godišnjeg princa Williama, ovaj posljednji nije nigdje spomenut.

I možda se za njega ne bi doznalo da ne postoji Court Circular koji zapravo bilježi sve službene angažmane kraljevske obitelji.

Upravo zahvaljujući njima javnost je doznala kako je princ od Walesa bio ovog četvrtka u privatnom posjetu Britanskoj obavještajnoj službi, najbolje znanoj kao MI6, no palača je ipak uskratila dati bilo kakve informacije o prirodi njihovog susreta, piše tportal.

Ono što je najzanimljivije u cijeloj priči je da je budući kralj sličan posjet imao i u veljači 2022., samo nekoliko sati prije početka ruske invazije na Ukrajinu, no tada je, navodno, bila riječ o sastanku dogovorenom tjednima unaprijed.

O kojem su problemu sada razgovarali i zašto je sve odrađeno u najvećoj tajnosti nije poznato.

Sa svojom suprugom, Kate Middleton, William je imao sastanke s MI6 i 2012. te 2017. godine, a inače kraljevska obitelj njeguje tradiciju sa sigurnosnim službama u zemlji i najveća im je potpora.

Tijekom godina pokušalo se zatajiti gdje se središte MI6 nalazi, no danas svi znaju tko stanuje u impozantnoj građevini na obalama Temze.

Vauxhall Cross ili Babilon na Temzi zgrada je koja je većini možda poznata iz filmova o James Bondu.

No, građevina koja i u filmovima služi kao sjedište tajne službe, i u stvarnom životu dom je jedne od najpoznatijih svjetskih tajnih službi – britanskog MI6.

Zgrada, koja se nalazi gotovo u samom centru Londona, izgrađena je poput tvrđave, i iako se sada redovito uvrštava u turističke ture i svi znaju da je u njoj smještena britanska tajna služba, u povijesti nije uvijek bilo lako naći dom za MI6 i održati ga tajnim.

Aktualni dom Britanske obavještajne službe izgrađen je poput tvrđave, zgrada je prekrivena sigurnosnim kamerama iznutra i izvana i ojačana posebnim zidovima otpornim na bombe i metke, trostrukim staklom za sprječavanje elektroničkog prisluškivanja i ometanja, ekstra čvrstim vratima i s dva opkopa.

Veliki dio sjedišta MI6 smješten je pod zemljom, a navodno je tunelom povezan i Whitehallom, predijelom Londona u kojem su smješteni uredi britanske vlade, pa i kabinet premijera.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!