Andrea Bocelli slavi 30 godina karijere – u pulskoj Areni

Magazin 12. velj 202412:03 0 komentara
Jamie McCarthy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora proslavit će puna tri desetljeća karijere koncertom u pulskoj Areni 30. kolovoza te se time nakon gotovo dvadeset godina vraća na jednu od najljepših svjetskih pozornica na otvorenom, najavili su organizatori koncerta Charm Music.

Bocelli, koji je do sada u svijetu prodao više od 90 milijuna primjeraka svojih izdanja, u pulskom je amfiteatru nastupio 2005. godine.

U svijetu prepoznat kao predvodnik talijanske vokalne tradicije, Andrea Bocelli rođen je u Toscani. Pjevačko umijeće usavršavao je pod vodstvom mentora Franca Corellija, a proslavio se pobjedom na glazbenom festivalu Sanremo 1994. godine. Istodobno je započeo i klasičnu karijeru, izvodeći remek-djela iz opernog repertoara, te se probio na međunarodnu scenu, podjednako osvojivši ljubitelje opere, ali i pop publiku.

Tijekom godina Bocelli je nastupao na svim značajnim svjetskim pozornicama te izdao 17 studijskih albuma, a album “Sì” iz 2018. bio je na prvom mjestu britanske i američke ljestvice albuma te je postao Bocellijev prvi album koji se popeo na vrh ljestvice u obje zemlje.

Njegov zadnji album “Believe” iz 2020. “duhovna je autobiografija” koja sadrži poznate pjesme poput “You’ll Never Walk Alone” i “Amazing Grace” te originalne pjesme koje su, među ostalima, skladali sam Bocelli i Ennio Morricone.

Bocelli je 2010. godine dobio svoju zvijezdu na hollywoodskom Walk of Fame, tijekom karijere šest je puta nominiran za nagradu Grammy i šest puta za nagradu Latin Grammy. Nastupao je, uz ostalo, za četvoricu predsjednika SAD-a, trojicu papa, britansku kraljevsku obitelj te na svečanostima otvaranja Olimpijskih igara i u drugim prigodama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!