Snima se film o podmornici Titan: Poznato je i kako će se zvati

Showbiz 29. ruj 202320:59 0 komentara
Ocean Gate / Handout / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Tragedija podmornice Titan privukla je veliku pozornost diljem svijeta i nešto više od tri mjeseca kako se dogodila, stižu informacije da će o njoj biti napravljen film.

Zvat će se “Spašeni” (eng. Salvaged), dolazi od producenta E. Briana Dobbinsa, poznatog po horor-komediji The Blackening.

Radit će s MindRiot Entertainmentom, tvrtkom koja snima i dokumentarnu seriju o Kyleu Binghamu, bivšem direktoru misije OceanGatea, tvrtke koja stoji iza podmornice.

“Tragedija Titana podsjeća na katastrofu svemirske letjelice Challenger 1986., koju nikada neću zaboraviti”, rekao je Justin McGregor iz MindRiota.

Film će navodno “pokrivati” ​​razdoblja prije, tijekom i nakon petodnevne potrage za podmornicom, piše Deadline.

Koscenarist Jonathan Kesey rekao je da će film imati za cilj optužiti “naš neprekinuti, 24/7 medijski ciklus koji osuđuje i uništava živote toliko ljudi”.

“Samo je istina bitna. I svijet ima pravo znati istinu, uvijek, a ne da nam je ona mamac koji nam trpaju u grlo oni koji traže svojih pet minuta slave”, kazao je Kesey, kojeg i samog kritiziraju da na tragediji želi “ubrati slavu”.

Isprva se pričalo da bi kultni redatelj James Cameron mogao raditi na ovom filmu, ali je to putem društvenih mreža demantirao i nazvao uvredljivim.

“Nikad neću raditi na tom filmu, sama pomisao je uvredljiva”, napisao je Cameron.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.