TNT komentar: Suho zlato

N1 Komentar 28. sij 202409:02 0 komentara

Pročitajte komentar Mile Moralić iz Točke na tjedan N1 televizije.

Potpuno transparentno i jednoglasno, Vladino povjerenstvo, koje usput budi rečeno, nije predviđeno bilo kakvim zakonom ili propisom, predložilo je suca Visokog kaznenog suda Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

U tom su povjerenstvu sjedili redom: Predsjednik Vlade Andrej Plenković, potpredsjednici Davor Božinović, Tomo Medved i Branko Bačić, zatim ministri Ivan Malenica, Damir Habijan i Marko Primorac te potpredsjednica Vlade iz SDSS-a, inače zadužena za ljudska prava, Anja Šimpraga. Šimpraga je u tom “jednoglasnom povjerenstvu” trebala valjda poslužiti kako bi javnost bila do kraja mirna da odluku nije donio niti Andrej Plenković niti HDZ, nego vladajuća koalicija. Kao da ima neke razlike…

Sjeća li se itko kad su zadnji put koalicijski partneri digli glas? Jesu li uopće? Ah, da jesu jednom. Povijesno NE izrekli su Hrebak i tada vladajući Čačić HNS-ovom Ćuraju u pokušaju da bude novi ministar graditeljstva nakon uhićenja Darka Horvata zbog optužbi da je namještao natječaje, između ostalog, po popisu koji mu je slao SDSS-ov Boris Milošević. Zaista da nije tuzno, bilo bi smiješno…

Dakle, više unutarnje oporbe Andrej Plenković ima u potpuno pacificiranoj vlastitoj stranci. Manjince, HSLS i Hrelju slobodno možemo računati u samo srce i dušu HDZ-a. Njihovo suho zlato.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac prije dvije nedjelje ovdje je, u TNT-u, dao naslutiti Turudićev izbor, ponavljajući već ofucanu mantru da nijedna odluka neće biti donesena bez da se o njoj razgovara. I da je slika Ivana Turudića u javnosti gora nego što uistinu jest. Jučer je otišao korak dalje pa je zavapio nad burom koju je zbog izbora Turudića u javnosti digao predsjednik Milanović i rekao da to “predstavlja veliko ograničenje za izbor i veliko ograničenje za svakoga koji treba podržati taj izbor”. Treba podržati izbor – ključne riječi za Pupovca čiji se izbor i privrženost plaćaju suhim zlatom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!