United Media o Veselinu Simonoviću: Imali smo još planova, otišao je prerano

Regija 09. svi 202212:12
Izvor: Darko Nikolić/Nova.rs

Odlazak Veselina Simonovića veliki je gubitak, prije svega za njegovu obitelj, ali i za novinarsku profesiju i sve slobodoumne građane Srbije, priopćeno je danas iz United medije.

Izgubili smo divnog kolegu, suradnika, prijatelja. Vesa je desetljećima bio jedno od najznačajnijih imena srpskog novinarstva. Novinar i urednik britkog pera i čvrstog karaktera, poznat po najvišim profesionalnim standardima i beskompromisnom stavu. Bila je čast i privilegija raditi sa njim i gledati kako iz dana u dan njegov portal Nova.rs postaje jedan od najvjerodstojnijih izvora informiranja kako u Srbiji, tako i u regiji.

VEZANE VIJESTI

Svakodnevno je štitio dignitet novinarske profesije, a u svojim kolumnama oštro secirao društvenu i političku stvarnost. Njegov nesporni urednički autoritet nailazio je na poštovanje mnogobrojnih čitatelja, intelektualaca, političara, a prije svega kod mladih kolega kojima je bio ne samo uzor, već i mentor.

United Media izražava ogromno poštovanje i zahvalnost Veselinu Simonoviću što je uspio da u teškim vremenima stane u obranu neovisnog novinarstva u Srbiji.

Najdublju sućut obitelji Veselina Simonovića izjavila je i izvršna direktorica United Media Aleksandra Subotić.

“Kada smo odlučili da našem medijskom portfelju dodamo nezavisan, slobodan portal Nova u Srbiji, za glavnog i odgovornog urednika željeli smo Vesu. Kolege su ga preporučile kao “najboljeg” za taj posao. Uslijed mnogih progona koje je doživio, tada je bio na funkciji direktora Blicovog portala u Republici Srpskoj. Odmah mi je odgovorio “želim”, samo da pitam ženu i djecu. Od tog dana imali smo sigurnog i pouzdanog partnera na svakom koraku, redakciju smo sastavili munjevitom brzinom, jer je svaki dan bio važan da doprinese istini. Za dva mjeseca portal je krenuo s radom i privukao pažnju velikog broja građana svojim drugačijim pristupom, slobodnim, nezavisnim, jasnim izvještavanjem. Napadi od aktualne vlasti su krenuli gotovo odmah, kako na Vesu tako tako i na novinare redakcije.

Svakodnevno su se s nacionalnih frekvencija mogle čuti prozivke na Vesin račun. On bi na to rekao: ‘Brinuo bih se kada bi bilo drugačije, ovo mi dođe kao kompliment”.

Kada smo shvatili da osim Danasa na medijskoj sceni Srbije nema drugog slobodnog dnevnog lista odlučili smo da pokrenemo novine Nova. Vesa je bio jako sretan, volio je novine. Ali, naišli smo na novu prepreku jer nijedna tiskara u Srbiji nije željela ili mogla tiskati takav list. Vesa je išao od jednih do drugih, bezuspješno. Nije želio odustati, tražio je rješenje. I našao ga je: dogovorio je tiskanje novina Nova u Osijeku.

Imali smo još planova, otišao je prerano.

Bio je divan čovjek, neizmjerno mu hvala za sve što je uradio za United Mediju, ali i novinarstvo u Srbiji. Njegovoj obitelji najdublja sućut.

Vječna mu slava!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar