Zbog ubojstava u Grčkoj srpska policija uhitila šest osoba

Regija 28. velj 202414:41 0 komentara
Pexels / Ilustracija

Državno tužiteljstvo za organizirani kriminal u Srbiji sinoć je u međunarodnoj akciji uhitilo šest osoba zbog četiri ubojstva koja su se dogodila u Grčkoj 2020.

Riječ je o ubojstvima Stevana Stamatovića i Igora Dedovića, koja su se dogodila 19. siječnja 2020. u Ateni te Alana Kožara i Damira Hadžića, 23. srpnja 2020. godine na Krfu. Također, osim šest uhićenih u Srbiji, po jedna osoba uhićena u Španjolskoj i Grčkoj.

“Osumnjičenici su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo udruživanje za počinjenje kaznenog djela iz članka 346. KZ-a i kazneno djelo teško ubojstvo iz članka 114. KZ-a, zbog počinjenju kaznenog djela 19. siječnja 2020. godine u Ateni, u kojem su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović te dana 23.07.2020. kada su na Krfu ubijeni Alan Kožar i Damir Hadžić“, stoji u priopćenju.

Dodaje se da je kaznenom prijavom obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je šest osoba lišeno slobode, nakon čega će biti donesena odluka o počinitelju kaznenog djela i pokretanju istražnog postupka. Navodi se i da je šest osoba trenutno u bijegu.

Milinko Brašnjović, kojeg je Srđan Lalić, optuženi svjedok u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za najteže zločine, označio kao neposrednog izvršitelja ubojstva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u siječnju 2020. u Ateni, uhićen je u Španjolskoj. Prethodno se vjerovalo da je mrtav.

Njegovo ime dospjelo je na stupce crne kronike još 2010., kada se MUP pohvalio razbijanjem “organizirane kriminalne skupine” na čelu s Aleksandrom Stankovićem, poznatijim po nadimku Sale Mutavi.

Za pokušaj ubojstva osumnjičen je i jedan član te skupine koja se bavila preprodajom droge – upravo Milinko Brašnjović – koji je s još jednim suučesnikom ustrijelio mladića u naselju Medaković.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!