Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza podnio ostavku

Nogomet 17. svi 202116:36
Izvor: Pool via REUTERS/Maja Hitij

Predsjednik Njemačkog nogometnog saveza (DFB) Fritz Keller odstupio je u ponedjeljak s te dužnosti nakon što je jednog od svojih potpredsjednika usporedio s nacističkim sucem Rolandom Freislerom.

Keller, koji je preuzeo vođenje DFB-a u rujnu 2019. s obećanjem da će reformirati tu organizaciju pogođenu skandalom oko neregularnih plaća, ovu usporedbu je uputio svom potpredsjedniku Raineru Kochu.

“Kao što je i najavljeno odstupam s dužnosti predsjednika zbog potrebnog novog početka”, naveo je Keller u izjavi.

On je prošli tjedan najavio da će odstupiti s dužnosti predsjednika nakon saslušanja pred DFB sportskim sudom.

Keller je kazao i da njegova ostavka neće riješiti postojeće probleme DFB-a i hitno potrebnu potrebu za promjenom dok je on sam kada je bio predsjednik nailazio na “otpor i zidove” u naporima da reformira organizaciju s više od sedam milijuna registriranih članova.

“DFB se mora promijeniti. Mora povratiti vjerodostojnost, povjerenje u integritet i izvedbu”, dodao je. “Promjena mora važan i potreban dio kratkoročne agende DFB-a.”

Glavni tajnik DFB-a Friedrich Curtius, s kim se Keller borio za kontrolu unutar DFB-a, također odlazi i kao privremeni predsjednik ostaje Koch.

Keller je četvrti uzastopni predsjednik DFB-a pogođen skandalom, a njegov prethodnik Reinhard Grindel je morao 2019. podnijeti ostavku jer je primio luksuzni sat kao poklon od ukrajinskog poslovnog čovjeka. Grindelovi prethodnici Wolfgang Niersbach i Theo Zwanziger su bili predmetom istrage i optuženi su u Švicarskoj zbog isplata vezanih za dodjelu domaćinstva svjetskog prvenstva Njemačkoj 2006.

Njemačka i DFB su domaćini Europskog prvenstva 2024.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar