Na Facebooku pozitivno testirao Colu na koronu, sad ima kaznenu prijavu

Svijet 03. velj 202113:57 > 17:52
Izvor: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Neimenovani ljekarnik iz Francuske objavio je na Facebooku i drugim društvenim mrežama video u kojem pokazuje da je testirao Coca-colu i utvrdio da je "pozitivna na koronavirus". reagirala je pariška tvrtka za proizvodnju antigenskih brzih testova AAZ.

Ljekarnikov video postao je viralan i samo na Facebooku podijeljen je više od 40.000 puta, prenosi AFP, kojemu je ljekarnik komentirao što se dogodilo, pod uvjetom da ne objavljuje njegovo ime i prezime.

Rekao da je da je sve počelo kao obična šala njega i prijatelja i da nije računao da će video postati tako popularan:

Najteže mu je palo obožavanje određenog dijela publike

“Moj su video počeli dijeliti čak i teoretičari zavjera.”

To mu, kaže, pada još i najteže od svega:

VEZANE VIJESTI

“Borio sam se protiv toga (protiv teorija zavjera), a sad sam im postao krunski svjedok, što je užasno!”

Proizvođači ovih testova na koronu ističu da testovi nisu namijenjeni testiranju prehrambenih na mirnica, prenosi AFP također, te da stoga lažno pozitivni rezultati nisu relevantni. Slični se videozapisi već tjednima šire Europom u kojima se pića ili hrana testiraju kao “pozitivni” na koronavirus.

Francuski proizvođač testova AAZ stoga ovu šalu ne smatra duhovitom, nego je vidi kao “namjerno ugrožavanje života drugih”. AAZ je stoga ljekarnika prijavio nadležnom uredu državnog odvjetništva u predgrađu Nanterre zbog kaznenog djela širenja lažnih vijesti. Tužiteljstvo kaznenu prijavu razmatra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar