Demo prekinuo sjednicu Odbora za ratne veterane

Vijesti 14. ožu 201612:18 > 12:45
N1

Iako je najavljena, u ponedjeljak je odmah na početku odgođena sjednica Odbora za ratne veterane.

Predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Miodrag Demo, koji je ranije pozvao premijera na razgovor o situaciji oko odugovlačenja imenovanja novog ministra branitelja, rekao je da još nije dobio odgovor. Potvrdio je to i za N1 u ponedjeljak ujutro u Novom danu, da bi početkom sjednice Odbora predložio da se glasa da se prekine sjednica, jer branitelji nemaju ministra.

Rekao je da ne želi da se budućeg ministra dovede pred gotov čin, obzirom na to da je proračun ‘već na stolu’.

Nenad Stazić na to mu je rekao da se to ne može, ali da on (op.au. Demo) kao predsjednik Odbora može sjednicu prekinuti.

Demo je to i učinio.

Na sjednicu je inače došao i ministar financija Zdravko Marić, koji je htio sudjelovati na raspravi, i kojem se Demo ispričao što je uzaludno došao.

“Spreman sam ponovno doći kada odluče sazvati novu sjednicu”, rekao je Marić na odlasku novinarima.

Željko Jovanović (SDP) je pak prozvao vladajuću koaliciju za “neshvatljivo i neodgovorno” poanšanje.  Sve ovo vrijeme niste u stanju izabrati ministra, u proračunu se krešu sredstva za branitelje, socijalu, prijevoz učenika, pobrojao je, pitajući vladajuće što rade. Radite cirkus od ovog Sabora i države, ovo je nedopustivo, ustvrdio je Jovanović, spočitavajući Demi da “radi predstavu” otkazujući sjednicu, odnosno da je to mogao riješiti ranije.

Podsjećamo, Miodrag Demo tražio je hitan sastanak s premijerom Tihomirom Oreškovićem, kritizirajući način na koji se odugovlači s imenovanjem novog ministra branitelja, a u nedjelju se s popisa kandidata povukao možda i ‘najzvučniji’ s liste, glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.