Petrina: Dok ti narode gladuješ oni troše na izbornu feštu

Vijesti 21. ožu 201618:22 > 18:27

Saborski zastupnik Stipe Petrina komentirao je izbore za zamjenika župana Šibensko-kninske županije. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Jedna fotelja HDZ-u, 2 milijuna kuna iz lisnice građana.

Da se glasovima trgovalo za zastupničke fotelje, dokazali su jučerašnji sramotni izbori koji su narod koštali 2 milijuna kuna. Dok narod gladuje, dok se mnoge potrebite organizacije i tijela nemaju svoja
mjesta u hrvatskom proračunu, HDZ je zemlju bez grižnje savjesti oštetio za milijunski iznos samo kako bi se dokopao vlasti.

Izbori za zamjenika župana Šibensko-kninske županije iz reda srpskih nacionalnih manjina koje smo imali jučer, rezultirali su sramotnim činom Mirka Raškovića koji je nakon razlaza sa svojom strankom SDSS s kojom je i dobio saborsku fotelju, dao ostavku na mjestu zamjenika župana. Sve je to napravio kako bi svoj mandat pridružio Domoljubnoj koaliciji.

Žalosna je činjenica kako nas ova država žrtvuje za svoje fotelje. Jučerašnji izbori prošli su sa jako lošim odazivom, na čak 8 izbornih mjesta nitko nije izašao glasovati, a izlaznost od 24.42% sve govori. Izbori čak nisu bili ni oglašavani, pa je razumljivo kako se ovdje radilo o samo jednoj u nizu farsi vladajućih, odnosno o vidljivoj političkoj korupciji.

Nije li bilo logično i zdravo razumski da je Mirko Rašković stavio svoj saborski mandat u mirovanje, pa kada se steknu uvjeti da ga aktivira, na taj način županija Šibensko-kninska bila bi pošteđena novih izbora za zamjenika župana iz reda srpske manjine i bila bi bogatija za 2 milijuna kn, komentirao ovaj slučaj saborski zastupnik Stipe Petrina.

Dok ti narode gladuješ i kidaš komad sebe za svoju djecu, oni tvoj novac troše za svoju fotelju te izbornu feštu i ne ostavljaju ti ništa osim komadića koji završe u kontejneru”, stoji u priopćenju Stipe Petrine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.