Ostojić: Poklonite se Sulejmanu, odajte počast kapitalu!

Vijesti 26. tra 201607:18 > 08:29
Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ovac, Ranko Ostojić, bivši ministar policije osvrnuo se na dolazak turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana u Hrvatsku.

“Sutra vas molim kao pravi podanici kad bude prolazio Sulejman na svim zabranjenim rutama da kleknite i odate pocast kapitalu i domaćim slugama koje će prodat sve šta mogu. Poklonite se gušenju ljudskih prava, ukidanju slobode tiska, jer to i nas čeka. Pripremite se”, poručio je Ranko Ostojić putem Facebooka.

Turska je, naime, jedna od država svijeta s najviše zavorenih novinara, koja procesuira satiričarei guši prava nacionalnih manjina, prvenstveno kurdske.

Ovih dana uhićena je nizozemska novinarka zbog tweetova  o turskom predsjedniku, a puštena je nakon 20-ak sati iz pritvora. Početkom godine zauzela je oporbeni list Zaman i preoblikovala ga u prvovladinu publikaciju.

Turska istražuje 1845 ljudi zbog vrijeđanja predsjednika, ali i vrši represiju prema civilnom društvu koje se suprotstavlja preuzimanju javog prostora od strane privatnog kapitala i kršenju radničkih i ljudskih prava.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan boravit će u utorak i srijedu u službenom posjetu Hrvatskoj kako bi s najvišim hrvatskim dužnosnicima razgovarao o bilateralnim odnosima, posebno o jačanju gospodarske suradnje, i sudjelovao na obilježavanju stote godišnjice Islama u Hrvatskoj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook.