Svijetla je budućnost gospodarske suradnje Hrvatske i Turske

Vijesti 27. tra 201611:56 > 14:10
N1

Hrvatska i Turska imaju dobru gospodarsku suradnju, ali to je daleko od potencijala, rečeno je u srijedu na početku Hrvatsko-turskog gospodarskog foruma, koji se u srijedu održava u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, a kojemu prisustvuju turski predsjednik Erdogan i hrvatska predsjednica.

Kolinda Grabar Kitarović kazala je da “Turska pripada Europi, u gospodarskom, prostornom i kulturnom smislu” te da između Hrvatske i Turske ne postoje otvorena pitanja, a gospodarska suradnja odvija se bez smetnji, iako smo obvezani na jačanje gospodarskih veza.

“Mogućnosti za suradnju postoje u mnogim područjima – od turizma, poljoprivrede, bankarstva do modernih tehnologija… No prave razmjere utvrdit ćete vi, gospodarstvenici. Na nama je da vam otvaramo vrata i prostor za djelovanje, a na vama je da kročite kroz njih”, kazala je predsjednica.

“Bit će mi zadovoljstvo, gospodine predsjedniče, pratiti i poticati gospodarsku surandju, koja će imati svijetlu budućnost”, kazala je predsjednica.

Forum, koji su organizirali Hrvatska gospodarska komora (HGK) i turski Odbor za međunarodnu gospodarsku suradnju (DEIK), okupio je stotinjak najjačih turskih gospodarstvenika na čelu s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.