Špika: Sinčić se nije prijavio; Sinčić: Nisam njihova većina

Vijesti 13. svi 201615:24 > 15:32
N1, PIXSELL

U Saboru danas opet nije bilo glasovanja jer nije bilo kvoruma. Nakon saborske rasprave u petak, samo nakratko nastupilo je glasovanje, no zastupnici SDP-a napustili su sabornicu. U tom je trenutku ostalo 76 zastupnika, što je i dalje bilo dovoljno za kvorum, no takva situacija trajala je tek par minuta nakon čega je kvorum srušen.

Predsjednik BUZ-a Milivoj Špika za nepostojanje kvoruma je optužio Ivana Sinčića.

”Sad smo bili na 75 zastupnika, bio je i 76., ali se nije htio prijaviti. Radi se o gospodinu Sinčiću. On je bio tamo ali, nije htio potvrditi svoju prisutnost”, kazao je Špika po izlasku iz sabornice.

Čelnnik Živog zida je situaciju s kvorumom vidio malo drugačije od Špike.

To nije dobro. Nisam ja kriv nego su krivi oni koji su izglasali proračun i povjerenje Vladi, a sada ih ovdje nema. Treba ozbiljno vladajuće pitati gdje im je potpora”, kazao je Sinčić.

”Ja sam čekao svoju raspravu zato nisam izašao van. Ne sudjelujem u igricama lijevih i desnih, ali je tužno da nemamo već tri tjedna kvorum i da se ne mogu izglasavati zakoni.

Ako je vladajuća većina htjela danas provoditi glasovanje trebali su dovesti svoje ljude. Ne mogu računati na mene – ja nisam njihova većina i nikad neću biti”, poručio im je Sinčić.

Iz redova HDZ-a najoštriji je bio Ivan Šuker.

”Neki ljudi, ako ne mogu biti u Saboru, neka podnesu ostavku. Zašto si ljudi gomilaju funkcije? Neka odluče što žele biti! To ću predložiti na klubu zastupnika, jer hrvatski građani ovo nisu zaslužili”, kazao je on.

Što se sve događalo danas u Saboru pročitajte OVDJE.