Vremenska prognoza 'obećavajuća' sve do nedjelje popodne

Vijesti 26. svi 201607:49 > 07:53
Pixabay

Za sve ljubitelje produženih praznika stiže šlag na tortu - vrijeme će vas poslužiti kako god iduće dane namjeravate provesti!

U kopnenim krajevima samo u četvrtak još može biti manjih problema zbog povremenih pljuskova, a od petka nas na kopnu čeka sunčano vrijeme. Na Jadranu će također biti sunčano i toplo sve do nedjeljnog poslijepodneva kada na sjeverni dio stiže naoblačenje, a u večernjim satima i kiša

Četvrtak

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano te vrlo toplo. Uz prolazno više oblaka u unutrašnjosti te na jugu Hrvatske, moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak, osobito poslijepodne. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura između 23 i 27 °C.

Petak

U petak na kopnu djelomično sunčano i još malo toplije. Postoji mogućnost za kratkotrajan popodnevni pljusak i grmljavinu, osobito u gorju. Ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, a najviša dnevna između 18 i 21 Celzijev stupanj.

Na moru će petak biti pretežno sunčan, ali se u popodnevnim satima, uz mjestimice pojačan razvoj oblaka, očekuje kiša ili prolazak pljusak s grmljavinom. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka. Danju će bura slabiti i okretati na većinom slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 19 do 25°C, piše Crometeo.

Subota

Na kopnu sunčano, jutarnja temperatura oko 14 °C, a najviša dnevna 28 °C. Na moru pak vrlo toplo, jutarnja temperatura 19 °C, a najviša dnevna 27 °C.

Nedjelja

Na kopnu će posvuda biti sunčano u prvoj polovici dana, poslijepodne naoblačenje, kiša u večernjim satima, jutarnja temperatura 17 °C, a najviša dnevna 24 °C. Na moru uglavnom i veći dio dana sunčano, jutarnja temperatura 15 °C, a najviša dnevna temepratura bit će 24 °C.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.