Svi Mostovi ministri glasali su PROTIV Karamarka

Vijesti 27. svi 201607:15 > 17:50
Patrik Macek/PIXSELL

Vlada je danas na telefonskoj sjednici, nakon nekoliko odgoda, odlučivala o zahtjevu zastupnika oporbe za opoziv prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka.

Vlada je dala potporu za ostanak Tomislava Karamarka, dok je svih šest Mostovih ministra glasalo za opoziv.

U priopćenju iz Vlade stoji sljedeća formulacija:

‘Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu na kojoj se očitovala na Prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske. Vlada Republike Hrvatske odbija sve navode Prijedloga za pokretanje pitanja povjerenja Tomislavu Karamarku, prvom potpredsjedniku Vlade Republike Hrvatske’.

Obrazloženje takve odluke donosimo u prilogu:

Premijer je prethodno, podsjetimo, kazao kako Karamarko ima njegovu podršku.

Podsjetimo, čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov izjavio je u četvrtak kako su prema njegovome prijedlogu, saborski zastupnici, ministri i članovi Nacionalnog vijeća Mosta odlučili da će u Saboru glasovati za opoziv šefa HDZ-a s mjesta potpredsjednika Vlade zbog političke odgovornosti.

Petrov je na izravan upit, u intervjuu Jutarnjem listu, treba li Karamarko dati ostavku, rekao kako bi zbog političke odgovornosti i tereta kojeg u ovom trenutku predstavlja za Vladu, bilo dobro da se povuče iz izvršne vlasti.

Oglasio se i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekavši kako će Vlada izdržati ovaj mandat do kraja bez ikakvih preslagivanja.

Komentirao je i navodni ultimatum koji je Petrov dao Karamarku.

”Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i HDZ neće nikome dozvoliti da tako razgovara. Svatko može promišljati kako želi, ali nikakvi ultimatumi ne dolaze u obzir nego otvoren razgovor. Javnosti treba prezentirati reforme i krenuti u rješavanje problema”, kazao je Brkić.

Na OVOM LINKU pratite tijek današnjih događaja iz minute u minutu.