Ministarstvo: Dijelit ćemo nagradu "Luka Ritz"

Vijesti 12. lip 201620:25 > 20:29
N1

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) objavilo je u nedjelju na svojim internetskim stranicama da će i ove godine dodijeliti Godišnju nagradu "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja

Kao razlog zašto nagrada nije dodijeljena 12. lipnja – na dan tragične smrti srednjoškolca Luke Ritza – žrtve vršnjačkoga nasilja, navedeno je da se na javni poziv javila samo jedna škola pa nije bilo moguće odabrati učenike kojima bi se nagrada dodijelila.

Zato je, stoji u informaciji, MZOS donio odluku da se početkom tjedna održi sastanak s Lukinom obitelji na kojemu će predložiti i razmotriti dodatne aktivnosti vezane uz ovogodišnju dodjelu nagrade.

Dodaje se kako se razmatra mogućnost produljenja roka prijave za osnovne i srednje škole, te učeničke domove za nominaciju učenica i učenika koji promiču toleranciju, humano i nenasilno ponašanje. Ističe se da se razmišlja i o uvođenju godišnje stipendije za studente po uzoru na dosadašnju praksu nagrađivanja po jednog učenika osnovne i srednje škole stipendijom od tisuću kuna i bliža suradnja Ministarstva i Savjetovališta “Luka Ritz”.

MZOS podsjeća da je od 2008. godine kada je utemeljena, Nagrada “Luka Ritz” potaknula mnoge učenike i učenice na aktivnije uključivanje u izgradnju boljega, pravednijega i humanijega društva, temeljenog na solidarnosti, međusobnom razumijevanju, prihvaćanju i povjerenju, a s tom hvalevrijednom inicijativom nastavit će se i u budućnosti, s tim da se planira da nagrada uključi cijelu obrazovnu vertikalu.

Ranije smo o tome da dodjela neće biti pisali OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.