N1 doznaje: HDZ-ovci već razgovaraju s Plenkovićem

Vijesti 20. lip 201618:17 > 18:22
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U ponedjeljak se trebala održati sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj bi članovi Predsjedništva zatražili ostavku šefa stranke Tomislava Karamarka. Ona je naknadno otkazana, i održat će se sutra u utorak u 11 sati, u sjedištu stranke.

U međuvremenu nam je od nekoliko izvora bliskih vrhu HDZ-a potvrđeno da su istinita nagađanja da je jedan od najvjerojatnijih nasljednika Karamarka europarlamentarac Andrej Plenković.

Jedini koji se danas približio sjedištu HDZ-a bio je pak ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, koji nam je kazao da je razgovarao s Plenkovićem.

On, doznajemo, nije jedini, jer mnogi HDZ-ovci smatraju da bi upravo Plenković mogao biti osoba koja može ponuditi novo lice stranci, i osigurati rezultat na izborima koji bi bio bolji od onog koji se u ovom trenutku očekuje.

Tihi disonantni glasovi protiv predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, koji su započeli istupom Andreja Plenkovića na Saboru HDZ-a, razvojem krize vlasti postali su sve hrabriji i glasniji. Stranka se sve više priklanja mišljenju da je za uvećavanje koalicijskog potencijala te većih šansi na izborima presudno odricanje od još jednog čelnika, odnosno odstupanje Karamarka i prepuštanje te funkcije manje kompromitiranom pojedincu, s kojim bi HDZ išao na izbore.

I Karamarko je ranije izjavio da mu to nije neprihvatljiva opcija, u interesu stranke.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.