'Za Karamarka ima mjesta u stranci, izbacivanje je aorist'

Vijesti 21. lip 201612:55 > 13:02
N1

Zamjenik predsjednika HDZ-a, Milijan Brkić, komentirao je odluke nakon održanoga sastanka Predsjedništva stranke.

“Danas se Predsjedništvo sastalo, gospodin Karamarko nas je izvijestio da je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika stranke. Stranka okreće novu stranicu u svom radu. Hrvatska javnost zna da je Karamarko vodio stranku zadnje 4 godine, nismo uspjeli u preslagivanju, on je kao odgovoran čovjek podnio ostavku. HDZ je pokazao da je odgovorna stranka, a gospodin Karamarko moralan i domoljuban čovjek. Idemo zajedno, jedinstveni u nove pobjede”, kazao je Brkić.

“Stranka će uskoro na stranačkim tijelima donijeti odluke kako će se provoditi unutarstranački izbori. Nitko još nije kandidat. Mnogi imaju ambicije, ja bi ih zamolio da ambicije stave na stranu. Uvjeren sam da će stranka dobro odabrati. Uvijek je dobro u demokraciji da imamo više kandidata. Moj favorit je onaj koji će članstvo izabrati i koji će nas povesti u nove pobjede, onaj koji će onemogućiti SDP-u da se vrati u Banske dvore. Budite sigurni da ćemo u tome uspjeti”, kazao je Brkić.

“Ovo je jedna situacija koja možda izgleda kao kaos, mi ćemo iz nje izaći jači, jedinstveniji, ujedinjeniji nego dosad, budite sigurni da ćemo pravovremeno donijeti prave odluke, jer Hrvatska nema vremena za čekanje, hrvatski građani ne mogu čekati. HDZ ima svoj program koji nije implementiran, ipak je ova vlada radila samo pet mjeseci. Budite uvjereni da ćemo s ciljem boljitka građana, zaustavljanja iseljavanja mladih, napraviti sve ono da se ti procesi obave u miru i kako treba”, kazao je Brkić.

Komentirao je i izjave Andreja Plenkovića da se HDZ treba vratiti demokršćanskim vrijednostima.

“HDZ je politička stranka, a svaka politička stranka mora imati svoju svjetonazorsku i političku platformu. Oni koji određuju u kojem bi smjeru trebala ići, to će određivati u svojim strankama, u svojim uredništvima. HDZ je stranka desnog centra, to naglašavam, proizašla iz naroda i siguno nam neće neki drugi određivati kako će HDZ izgledati. Ne govorimo o krivcima, nego o ljudima koji su odgovorni, koji će podnijeti odgovornost za procese za koje smo svi željeli da uspiju. Nije Karamarko jedini odgovoran, možemo pričati o odgovornosti svih dužnosnika stranke. Stranka mora i dalje funkcionirati, ne možemo se kolektivno raspustiti. Karamarko je podnio moralan, odgovoran i domoljuban čin. Za njega uvijek ima mjesta, obrasci ponašanja prema bivšim predsjednicima su prošlost, aorist. Za sve nas ima mjesta, samo svi moramo biti odgovorni”, kazao je Brkić, dodavši da postoji nekoliko opcija kako će se provesti unutarstranački izbori, o kojima sad nije želio govoriti.

Stranačke će se odluke donijeti u četvrtak, kad će i javnost saznati za njih, kazao je Brkić.

Sastanak Predsjedništva iz minute u minutu pratite OVDJE.

Detalje ostavke Tomislava Karamarka pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.