"Zastupnike se napada kad ne dođu, a kad dođu – za troškove"

Vijesti 27. lip 201616:49 > 16:55
Patrik Macek/PIXSELL

SDP-ov zastupnik Darko Parić u kratkom se saborskom mandatu istaknuo kao rekorder u troškovima. Potrošio je, naime, više od 67 tisuća kuna. N1 ga je kontaktirao.

“Iskreno govoreći, ne znam, ja nisam trošio ništa posebno, jedino što sam bio redovit na svim sjednicama. Ja sam svaki tjedan, kad su bile sjednice Sabora, uredno dolazio na njih. Jedan službeni put u Ameriku i to je to. U Zagrebu, kao i ostali zastupnici, imam stan i to je to. Jedino što se može izdvojiti su troškovi puta, s obzirom da živim u Splitu, a Sabor je u Zagrebu”, kazao je Parić za N1.

Na svaku je sjednicu Sabora putovao iz Splita. “Možda je razlika u tome što sam ja u Saboru bio redovit na svim sjednicama. I put u SAD, s obzirom da sam u Odboru za međuparlamentarnu suradnju s NATO-om. To je jedina posebnost”, kazao je Parić, dodavši da su i drugi saborski zastupnici bili na službenim putovanjima.

“Ja ne primam plaću u Saboru, nego sam volonter, a plaću primam tamo gdje radim. Imam stan gore kao i ostali zastupnici, jedino ti troškovi puta koji se daju za dolazak”, kazao je Parić, dodavši da je i ranije primijetio, u drugim sazivima Sabora, da su najveće troškove imali zastupnici iz Splita i Dubrovnika i općenito oni koji žive najdalje od Zagreba. “Doći do Zagreba i nazad ipak su troškovi, a to Sabor po poslovniku plaća”, kazao je Parić. “Vrtimo se u krug. Napada se zastupnike da nisu u Saboru, a onda kad dođemo, onda smo trošak”, kazao je Parić.

Više o troškovima zastupnika pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.