Zbog olujne bure Meteoalarm izdao crvenu uzbunu

Vijesti 14. srp 201621:51 > 21:57
Ilustracija

Zbog snažnih udara bure, koji bi povremeno mogli doseći i 165 kilometara na sat, Meteoalarm je izdao crvenu uzbunu za podvelebitsko područje i Kvarner.

Petak će donijeti kišu, osobito u istočnoj i gorskoj Hrvatskoj te u Dalmaciji gdje može biti pljuskova i grmljavine. Puhat će umjeren, ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, osobito podno Velebita, a na južnom dijelu do sredine dana jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura većinom od 11 do 16, na Jadranu između 17 i 23 °C. Najviša dnevna od 18 do 23, u gorju mjestimice i malo niža, a na Jadranu između 23 i 28 °C.

Zbog snažnih udara bure, koji bi povremeno mogli doseći i 165 kilometara na sat, Meteoalarm je izdao crvenu uzbunu za podvelebitsko područje i Kvarner.

“Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu’, navodi se u upozorenju Meteoalarma.

S obzirom da bi olujna bura mogla zatvoriti i neke ceste koje vode prema moru, mogući su i problemi u prometu. Tim više jer je riječ o prvom danu vikenda, kad je znatno pojačan priljev vozila koja s turistima stižu iz inozemstva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.