''Milanović je sam plaćao svoju hranu u Vili Costabella''

Vijesti 19. srp 201615:16 > 15:20
Ilustracija

Nakon što je MUP na svojim stranicama objavio podatke o iznosima koji su potrošeni na troškove reprezentacije u Vili Costabella za vrijeme mandata Zorana Milanovića od izvora iz SDP-a doznajemo kako se ti troškovi ''ne mogu uspoređivati s onima koje je napravio tehnički premijer Tihomir Orešković''.

U mandatu Zorana Milanovića tako je na reprezentaciju u Vili Costabella potrošeno ukupno oko 750 tisuća kuna, a od toga je samo u posljednjoj godini mandata potrošeno 293.000,27 kuna. No, u SDP-u kažu kako je taj novac potrošen na strane delegacije, dok je u Oreškovićevom slučaju svih 122.514,34 kuna potrošeno u svrhe privatnog boravka njega i njegove obitelji.

Izvor iz SDP-a ipak ne negira da je i Milanović u vilu dolazio sa svojom obitelji i to u dva kraća navrata, ali napominje kako je u oba slučaja Milanovićeva obitelj sama nabavljala namirnice te ih sama pripremala, a osim toga i trošak za njihovu nabavku Milanovićevi su sami financirali.

Isti izvor je ponovio da upravo zato što je ukupni trošak za vrijeme vlade Zorana Milanovića bio iskorišten na strane delegacije je neusporediv s onim kojeg je Orešković potrošio u privatne svrhe tijekom svog 32-dnevnog boravka u vili.

Podsjetimo, tehnički premijer Tihomir Orešković jučer je kazao kako će nakon što primi fakture, sam podmiriti troškove ljetovanja, ali je naglasio kako je ”uvjeren da on i njegova obitelj nisu mogli potrošiti 100 tisuća kuna za hranu”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.