'Potrošeno 800 tisuća kuna, a Milanović ljetovao na Hvaru'

Vijesti 19. srp 201617:12 > 17:24
youtube/screenshot

O troškovima koje su tijekom svog boravka u Vili Costabella stvorili bivši premijer Milanović u svom mandatu te tehnički premijer Orešković progovorio je i Mostov Nikola Grmoja. On poručuje kako Most nema problema s objavom konkretnih podataka.

”Mi se zalažemo za transparentnost. AKD bi trebao sve objaviti transparentno – tko je kada, gdje bio, ali je zanimljivo da je u tom mandatu potrošeno oko 800 tisuća kuna, a znamo da je Milanović ljetovao na Hvaru. To su veliki troškovi, a znamo da su korišteni vladini zrakoplovi u privatne svrhe. Bilo bi sve zanimljivo iznijeti pred javnost. Neki imaju problema s tranparentnošću, mi u Mostu nemamo”, kazao je Grmoja za Novu TV.

Grmoja smatra kako bi bilo dobro da se objave i podaci na što je konkretno potrošen novac jer je to, kako kaže, nejasno iz podatka kojim je objavljen ukupni trošak.

”Znači ako je izašao podatak za Oreškovića, mi za njega ne znamo tko je potrošio. Orešković je sam  rekao da se sve fakture objave. Neka službe i AKD to objave. Mi s tim nemamo nikakvih problema”, kazao je.

Poručio je kako ne zna jesu li objavljeni podaci o troškovima, koji su napravljeni za boravka tehničkog premijera Oreškovića u vili, dio prljave kampanje, ali poziva da se objave podaci o tome koliko je tko pojedinačno trošio.

Podsjetimo, ranije su iz SDP-a poručili kako su troškovi iz Oreškovićevog mandata neusporedivi s onima iz Milanovićevog jer je bivši premijer sve potrošio na strane delegacije dok je Orešković troškove stvorio koristeći Villu Costabella u privatne svrhe.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.