Ostojić o vili: Orepić dila podatke iz osvete Oreškoviću

Vijesti 20. srp 201607:02 > 07:11
Ilustracija

"Ovo je osveta Timu Oreškoviću i zato su ovi podaci izašli vani. Kada ministar unutarnjih poslova daje priopćenje i dila takvim informacijama, to je ugrožavanje štićenih osoba", smatra SDP-ovac Ranko Ostojić, bivši ministar unutarnjih poslova.

MUP je, podsjetimo, objavio podatke od 2009. naovamo o korištenju vile Costabella, u kojoj se nedavno odmarao Tihomir Orešković. Osim što ovako tumači potez MUP-a da objavi troškove, Ostojić navodi da se podacima manipulira.

“Milanović nije bio privatno na Krku helikopterom. Njegova obitelj nije koristila usluge cateringa po sistemu kako se dogodilo kasnije. Objavili su se netočni i neusporedivi podaci. Ova godina još nije završila”, kazao je za RTL Direkt.

“Točno je da su Milanović i obitelj 2015. bili u vili, ali imali su kuharicu i sami su nabavljali hranu”, kazao je Ostojić.

Pojašnjava i da između MUP-a i AKD-a postoje ugovori i da se tek od 2012., kada je on postao ministar unutarnjih poslova, vode ti troškovi, dok prije se nisu evidentirali.

“Imali smo strane osobe, štićene državnike i slično. Nikad tamo nije boravio nitko da to nije bio službeni posjet. Ta vila nije rezidencija, to je štićeni objekt.”, pojašnjava on.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.