Erdogan naredio turskim profesorima: Vraćajte se iz Hrvatske

Vijesti 20. srp 201615:28 > 15:37
Goran Stanzl/PIXSELL

Turski Odbor za visoko obrazovanje donio je zabranu svim sveučilišnim profesorima te drugom nastavnom osoblju na sveučilištima izlazak iz Turske, a onima koji se nalaze izvan granica zemlje naredio je povratak, piše turska agencija Anadolija. Takva odluka efekt će imati i u Hrvatskoj jer se na Europskim sveučilišnim igrama u pratnji turskih sport

Da će se neki od profesora možda morati vratiti u Tursku,  potvrdio je potpredsjednik Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016 i potpredsjednik Europske sveučilišne sportske organizacije Haris Pavletić.

‘Neki od profesora i voditelja već su dobili pozive da se moraju vratiti, neki nisu. Do kraja dana trebala bi biti jasnija situacija tko će se morati vratiti. Same ekipe i sportaši trebali bi ostati, no što se tiče profesora i voditelja, oni će do kraja dana znati hoće li se smanjiti njihov broj’, kazao je Pavletić za tportal.

Neki od profesora i sportaša već su završili s natjecanjima i na povratku su u Tursku.

“Problem bi im mogle biti jedino ekipe koje tek dolaze na natjecanje i koje će vjerojatno doći umanjene za neke članove, no sve to ne bi trebalo utjecati na natjecanja. Igre ne bi trebale biti dovedene u pitanje”, kazao je Pavletić.

Prema izjavama sudionika Igara, mladi sportaši iz Turske zasad sudjeluju u svim natjecanjima i druže se sa sportašima iz drugih država. Jedino se mala zabrinutost zbog onoga što se dogodilo u Turskoj preko vikenda vidi među voditeljima i profesorima.

Turski Odbor za visoko obrazovanje, kako javlja agencija Anadolija, odlučio je obustaviti sve aktivnosti sveučilišne zajednice izvan granica Turske, a svi oni koji se nalaze u inozemstvu, ukoliko nema potrebe da nastave posao izvan Turske, morat će se vratiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.