Glavno pitanje ovog ljeta – tko je koliko pojeo i popio?

Vijesti 20. srp 201618:46 > 18:52
Ilustracija

Nastavlja se priča oko potrošnje javnog novca u opatijskoj vili Costabella. Cijeli je slučaj opterećen predizbornom kampanjom, sukobom Mosta i SDP-a te odnosima u Agenciji za komercijalnu djelatnost.

Tko je koliko pojeo i popio polako, ali sigurno postaje glavno političko pitanje ovog ljeta. Nakon što smo čuli koliko su jeli i pili naši političari, danas smo dobili uvid u navike njihovih gostiju. AKD je predočio troškove famozne vile Costabella i njenih gostiju u razdoblju od 2009. do 2016. godine. Dobili smo račune i troškove, no nimalo specificirano tko je i na što trošio.

Sve se knjižilo pod kategorijama “gosti Vlade RH”, “gosti ministra unutarnjih poslova” ili “gosti državnog protokola”. Tako, primjerice, doznajemo da je 2013. godine u srpnju iračka delegacija potrošila oko 98 000 kuna, slovačka 45 000 dok su najskromniji bili u kolovozu iste godine Crnogorci s oko 25 000 kuna.

Cijelu ovu priču oko AKD-a upućeni stavljaju u kontekst pravog političkog rata između Mosta i SDP-a. Nakon što su izašli troškovi, blago rečeno ne pretjerano skromnog premijera, poručio je da će platiti svoje račune. Danas nije imao volje odgovarati na to pitanje.

Nakon toga SDP optužuje Most i njegovu strukturu u ministarstvu Vlahe Orepića da politizira s računima. Bivši ministar Ranko Ostojić tako jučer daje i pomalo neobičnu Izjavu da se objavom troškova ugrozila sigurnost štićenih osoba.

Više pogledajte u prilogu Petra Štefanića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.