Spomenik Miri Barešiću osvanuo "krvavih ruku"

Vijesti 08. kol 201612:25 > 14:08
N1

Nepoznate osobe crvenim su sprejem ofarbale dio spomenika Miri Barešiću u Dragama.

U noći sa subote na nedjelju, ofarbane su ruke i nogavica spomenika ubojici bivšeg jugoslovenskog ambasadora i narodnog heroja Vladimira Rolovića. 

Kako je navedeno na stranici “Antifa Šibenik” na Facebooku, “nedostajao je završni detalj na spomeniku ubojici”.

“Ovo u Dragama nije napravio nitko iz našeg užeg kruga. Nismo formalna udruga i nemamo članstvo, ali možemo reći da to nije napravio nitko od nas, ali ‘umjetnike’ poznajemo, to su naši drugovi iz Murtera. Rekli su nam da su prebojali i Ulicu Mile Budaka u Dragama, odmah nasuprot spomenika, no nisu nam poslali fotku”, kazao je anonimni izvor u organizaciji Antifa za Šibenik.in.

Zadarska policija još uvijek vrši kriminalističko istraživanje u slučaju Drage. “Očevid je dovršen, ali kriminalističko istraživanje još je u tijeku nakon što je u noći sa subote na nedjelju netko opiturao ruku i nogu kipa crvenom bojom”, kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.

Nedavno otkrivanje spomenika Barešiću izazvalo je burne reakcije u Crnoj Gori i Srbiji. 

N1 je u Kninu, prije proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, razgovarao s ministrom kulture u tehničkoj Vladi, Zlatkom Hasanbegovićem. Više pročitajte OVDJE. Što je rekao o Miri Barešiću pogledajte u priloženom videu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.