Antifa Šibenik: Prijetnje smrću stižu brzinom jedna u minuti

Vijesti 08. kol 201618:32 > 18:39
Facebook/Antifa Šibenik

Facebook stranica kojoj su nepoznati počinitelji dostavili fotografiju spomenika ubojici jugoslavenskog veleposlanika Miri Barešiću objavila je reakciju nakon pokretanja policijske istrage te raspisivanja nagrade za informaciju o počiniteljima.

“Čujemo da se policija počela baviti kriminalnim istragama o devastiranim spomenicima. Nadamo se da ce otkrit bar jednog za onih 4.000 miniranih i devastiranih spomenika NOB-a i žrtava fašizma”, navodi Antifa Šibenik.

“Željeli bi ovim putem prijaviti nedavno nam dojavljeno devastiranje spomenika Prvom šibenskom partizanskom odredu na kojem smo i sami popravili izblidilu pituru prije godinu dana. Razbijena je pločica postavljena nakon obnove koju je učinia grad prije 6 godina i čekićano po ploči i po zvijezdi. Pa da vidimo tko nam stoji u Ustavu: ZAVNOH ili ustaški teroristi”, dodaju u očitovanju.

‘Neonacist pokreće hajku na antifašiste’

Navode i da im je stigla podrška iz Crne Gore, rodne nekadašnje jugoslavenske republike ubijenog veleposlanika Vladimira Rolovića.

Podsjetimo, Velimir Bujanec raspisao je nagradu za osobama koje su u noći sa subote na nedjelju nanijele sloj crvene boje na ruku statue Mire Barešića, a policija navodi da to nije zabranjeno, iako se pod objavom na stranici kontroverznog televizijskog voditelja gomilaju prijeteće poruke.

“Bujančeva reakcija je najbolji dokaz koliko je ovaj čin bio ispravan i kako je spomenik napokon dovršen. Neonacist koji pokreće javnu hajku na antifašiste i prijetnje smrću koje stižu brzinom jedna u minuti u zadnji par sati je stvarna slika fašizacije hrvatskog društva. No još bi bilo tužnije da je slika ostala bez reakcije antifašista pa da ispadne da je cjelokupno društvo fašizirano i da se svi štuju ustaške teroriste”, poručili su preko Facebooka iz Antifa Šibenika.

Što se tiče Bujančevih poklonika, zazivaju investiciju tog novca u dinamit kojim bi se raznijeli preostali antifašistički spomenici, ali i prebijanje antifašista, polijevanje benzinom i paljenje tih ljudi. Ova posljednja prijetnja se odnosi čak i na glasnogovornika lokalne policije Žodana Elisa, kojeg vrijeđaju po nacionalnoj osnovi.

Screenshot
Screenshot
Screenshot

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.