Tko sve predaje kandidature 'u zadnji čas'?

Vijesti 13. kol 201608:48 > 08:53
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Subota, 13. kolovoza, u ponoć, krajnji je rok u kojemu političke stranke, koalicije i nezavisni kandidati mogu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati kandidature za prijevremene parlamentarne izbore, 11. rujna.

DIP ima nekoliko poruka za one koji će se kandidirati, a možete ih pronaći na POVEZNICI.

Evo i pregleda stranki koje danas predaju svoje kandidacijske liste za parlamentarne izbore:

Izaslanstvo HDZ-a predvođeno predsjednikom Andrejem Plenkovićem, predat će u Državnom izbornom povjerenstvu kandidacijske liste za parlamentarne izbore.

Koalicija POMAK koju čine Hrvatska stranka prava (HSP), Hrvatska čista stranka prava (HČSP), Akcija za bolju Hrvatsku (ABH) i Obiteljska stranka u Državnom izbornom povjerenstvu predaju liste za parlamentarne izbore.

Hrvatski laburisti – Stranka rada predat će Državnom izbornom povjerenstvu kandidature za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna, a predat će ih predsjednik stranke Tomislav Končevski.

Predstavnici Demokratske stranke žena Državnom izbornom povjerenstvu predati će svoje kandidature za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna. U 10 sati predstavnici spomenute stranke predati će liste za zastupnike za Hrvatski sabor za četiri izborne jedinice (V., VI., VII. i XI.). Prije toga, u 9,30 sati ispred Hrvatskog sabora novinarima će se obratiti predsjednica Demokratske stranke žena Marija Jelinčić.

Stranka “Pametno” predati će Državnom izbornom povjerenstvu svoje kandidature za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna.

Predstavnici Stranke umirovljenika predati će Državnom izbornom povjerenstvu svoje kandidature za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna.

Hrvatska stranka reda (Darko Duga) predati će Državnom izbornom povjerenstvu svoje kandidature za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna.

Predstavnici koalicije “Nema prodaje” predati će Državnom izbornom povjerenstvu svoje kandidature za prijevremene parlamentarne izbore koji će se održati 11. rujna. Koaliciju “Nema prodaje” čine stranke “Pokret Zajedno”, “Nezavisna lista Stipe Petrina”, “Slobodna Hrvatska” i ORaH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.