Hasanbegović za N1: A tko je predsjednik SDP-a?

Vijesti 09. ruj 201613:19 > 14:07
N1

Novinar N1 Elvir Mešanović razgovarao je s tehničkim ministrom kulture Zlatkom Hasanbegovićem.

Hasanbegović je komentirao raniju izjavu šefa SDP-a Zorana Milanovića, koji je za N1 u četvrtak rekao da je “Hasanbegović predsjednik HDZ-a”.

“To su njegove dosjetke, njegov način govora. Moram se domisliti što bih rekao u njegovom stilu. Iz njega progovara podsvijest. Tko je pravi predsjednik SDP-a? I predsjednik SDP-a je bio gospodin Mustač, te Perković, a ne Milanović”, rekao je Hasanbegović za N1.

Intervju sa Zoranom Milanovićem, a na koji se ovaj dio razgovora referirao, možete pronaći OVDJE.

O uvjetima Mosta nezavisnih lista rekao je da na uvjete neće odgovarati u kampanji, nego dan poslije izbora.

“Sjest ćemo i razmotriti zahtjeve.”, rekao nam je Hasanbegović.

O eventualnoj suradnji s Miloradom Pupovcem, Hasanbegović nam je rekao da “Pupovac ima prigodu poduprijeti novu saborsku većinu”. “To je mogao i prošli put, ne znam zašto je ostao u oporbi”, kaže Hasanbegović. “Mislim da manjinski zastupnici ne trebaju arbitrirati, nego podržati vladu, u skladu sa svojim interesima.”

Pitali smo ga i kako komentira navijački prosvjed tijekom HDZ-ovog skupa u Splitu. “Torcida je svoju borbu s HNS-om proširila i na političko područje. Ne može se reći da podržavaju ovu ili onu stranku, ali nova Vlada će razmotriti i temu sporta”, rekao je.

O ispadima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prema voditeljici Mirjani Hrgi, Hasanbegović kaže da mu je žao, “Bandić se očigledno umorio u kampanji, i u jednom trenutku reagirao na neprimjeren način”.

“S novinarima nije uvijek jednostavno, ali političari imaju obvezu uljudno i ljubazno odgovarati na sva pitanja”, zaključuje Hasanbegović za N1.

Plenković za N1: Napravili smo dobar posao

Nakon toga smo razgovarali i s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem. Plenković je zadnji dan prije izborne šutnje pred prijevremene parlamentarne izbore posjetio Sajamski prostor Gudovac.

Tom prilikom je rekao da je je “Branko Hrg jedini pravi, vjerodostojni čelnik HSS-a”, a posebno je pozdravio i Milijana Brkića te Zlatka Hasanbegovića. “Brkić je sam inzistirao na zadnjem mjestu na listi”, podsjetio je Plenković, a za N1 televiziju je rekao da očekuje pobjedu, i da smatra da su napravili dobar posao.

“Podigli smo kulturu komunikacije, učinili smo maksimum. Sigurno ćemo biti relativni pobjednici i stranka s najviše osvojenih mandata. Bit ćemo u poziciji formirati stabilnu Vladu, i to hrvatski građani zaslužuju”, rekao je Plenković za novinara N1 Elvira Mešanovića.

“Sve ankete pokazuju da su ključni granični mandati., i to ne možemo poricati”, kazao je dalje šef HDZ-a u razgovoru za N1.

“To će odrediti postizbornu konfiguraciju mandata. HDZ jedini ima koalicijski potencijal i da, s partnerima te u prvom redu s Mostom, možemo formirati Vladu”, kaže Plenković za N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.