'Jadranka Kosor pokazala je da premijer može biti skroman'

Vijesti 02. lis 201609:59 > 10:13
N1

Premijer na odlasku Tihomir Orešković je MUP-ovu vilu Costabella koristio u nekoliko navrata i napravio velike račune koje je obećao platiti iz svojeg džepa. Platio ih još uvijek - nije. Ljetovanje i mandat Tihomira Oreškovića u Točki na tjedan komentirali su novinar Novog lista Tihomir Ponoš i kolumnist Tomislav Klauški.

“Imao je savjetnika iz Udruge Lipa koji paze na svaku nepotrebno potrošenu kunu, a i on je bogat čovjek. Mogao je zaista sebi priuštiti sve što je tamo pio, jeo i radio. Trebao je donijeti neki novi, korporativni duh, ali on je ovime pokazao da se zapravo vrlo dobro prilagodio našim uvjetima. Umjesto da nas “balkance” popravi i donese moderni duh, on je shvatio da je premijer kojem će država sve platiti i na to se naviknuo”, rekao je Klauški, a kao pozitivan primjer ponašanja naveo je bivšu premijerku Jadranku Kosor.

“Kosor bila u Braču, bez zaštitara, hodala u Japankama, nije jela jastoge… Pokazala je da se to može. Mogli smo krenuti tim tragom, no i Milanović i Orešković su voljeli držvne vile.”

Stručnjaci kažu da je zapravo komplicirano naknadno refundirati novac.

“To doista jest komplicirana kalkulacija, ali Orešković je karijeru sagradio kao računovođa”, kazao je Ponoš.

Klauški pak samtra da je poanta u gesti: “Pokazao da na svom primjeru ne provodi štednju, ne mijenja mentalitet političara, a Mosta ga je upravo zbog toga doveo”.

A po čemu će pamtiti Tihomira Oreškovića?

“Po lingvističkim sposobnostima”, našalio se Ponoš.

“Po otpor Karamarku u vezi tajnih službi i po ljetovanju u Costabelli”, smatra Klauški.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.