Čistka u HDSSB-u: Među isključenima iz stranke i Šišljagić

Vijesti 26. lis 201618:59 > 19:10
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Iz HDSSB-a su u srijedu popodne priopćili da su iz stranke isključili neke svoje članove.

“Obavještavamo vas da su dana 26. listopada odlukom Suda časti u prvom stupnju iz članstva isključeni: Vladimir Šišljagić, Antun Glavaš, Damir Maričić,Jasna Matković, Ivan Lović, Irena Mikić Brezina, Darko Mikić i Zoran Kovač.”

Navodi se da su isključeni zbog “ozbiljnih povreda prava i obveza člana HDSSB-a, utvrđenih člankom 10. Statuta HDSSB-a, te zbog svog političkog djelovanja i javnih istupa, organizirajući neformalnu skupštinu HDSSB-a s ciljem onemogućavanja redovnog rada i djelovanja legitimno izabranih stranačkih tijela.”

Dodaje se kako je zbog sudjelovanja na današnjoj konferenciji za novinare neformalne skupine članova HDSSB-a te kršenja Statuom propisanih prava i obveza pokrenuti stranački stegovni postupci protiv Božidara Šnajdera, intendanta osječkog HNK-a, Stjepana Ribića,, direktora Regionalne razvojne agencije (RRA), Antonia Sobola, direktora županijske Turističke zajednice, i još pet osoba.
Danom zaprimanja zahtjeva za pokretanje stegovnog postupka navedenim članovima HDSSB-a stupa na snagu suspenzija u izvršavanju njihovih stranačkih prava i dužnosti, do postupka Suda časti u prvom stupnju, a najkasnije do godinu dana, navodi se.

Predsjednik HDSSB-a, Dragan Vulin, koji je danas gostovao na N1, potvrdio je da je zbog pokušaja puča iz HDSSB-a već ranije danas isključeno šest članova.

U ovom trenutku to je šestero ljudi, Dinko Burić, Danijela Lovoković, Željko Cickaj, Željko Kovačević,Marijan Tomas i Marina Novoselnik. Odlukom Suda časti u prvom stupnju isključeni su zbog organiziranja pobune i puča u stranci”, kazao je Vulin.

Dinko Burić je u srijedu popodne održao konferenciju za novinare na kojoj je izjavio da “Glavaša treba izbaciti iz stranke, a Vulina smijeniti s mjesta predsjednika stranke“.

Naveo je kako za “katastrofalne rezultate” stranke na svim izborima u posljednjih 20 mjeseci najveću odgovornost snose Glavaš i Vulin, poručivši da “ne treba biti veliki mudrac” da se vidi kako se Glavaševim povratkom u stranku, nakon izlaska iz zatvora, “politički život HDSSB-a strmoglavo počeo urušavati”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.