Klarin protiv Bernardića: 10.500 potpisa je nerealna brojka

Vijesti 31. lis 201611:56 > 12:01
N1

Ivan Klarin saborski zastupnik i predsjednik Šibensko-kninskog SDP-a odlučio je prijaviti Davora Bernardića, kandidata za predsjednika SDP-a, jer smatra da on nije uspio prikupiti 10.500 potpisa, kako se u nedjelju pohvalio..

Za N1 je potvrdio da će Bernardića prijaviti u popodnevnim satima i to u središnjici stranke.

“Očekujem da središnja izborna komisija istraži sve koji su potpisali listu, jer smatram da je 10.500 potpisa nerealna brojka u omjeru snaga kandidata.” Kaže da to zna jer je i osobno sudjelovao u ranijim kampanjama kada su se prikupljali potpisi, i zna da je to jako težak posao, osobito za tako velik broj potpisa.

“Najlakše je u uredu izvući popis članova SDP-a pa ih upisivati.” Kaže da u stranku dolazi s dokazima, a koje su mu predale osobe koje su pozivane na ove načine, telefonski ili nisu znali za svoj potpis. “Moramo paziti na ovakve stvari. Ne smije nam se to događati. Užasna je poruka koju šaljemo na ovakav način”, zaključio je Klarin.

Davor Bernardić nije imao komentara na ove Klarinove tvrdnje.

Podsjetimo, u nedjelju je Davor Bernardić predao potpise podrške, njih 10.500, kako se pohvalio.

Bernardić, koji je i predsjednik zagrebačkog SDP-a, potvrdio je novinarima da će se kandidirati za gradonačelnika Zagreba. Na upit koja bi mu od te ‘dvije fotelje’ bila milija, Bernardić je rekao da je s 18 godina ušao u SDP te da je u stranci 18 godina, i uvijek jasno i glasno govorio ono s čime se ne slaže.

U ponedjeljak je potpise predao i Ranko Ostojić: “Imam nešto manje od 20 tisuća potpisa, ali oni nisu važni, nego glasovi članica i članova SDP-a. Važno mi je s koliko sam ljudi razgovarao, o svim temama. Oni će odlučiti. Zahvaljujem se svim kolegicama i kolegama, iza mene su vrlo ugledni ljudi, žene, i članovi SDP-a. Siguran sam da će kampanja proći mirno”, rekao je Ostojić. Neslužbeno smo doznali kako je Ostojić zapravo prikupio oko 4.500 potpisa, te da je formulaciju ‘manje od 20.000’ izrekao kako bi ‘bocnuo’ Davora Bernardića.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.