Grbin pita Marića: Zašto i za koga ukidate porezni USKOK?

Vijesti 12. stu 201611:56 > 12:03
N1

Peđa Grbin (SDP) upitao je ministra financija Zdravka Marića zašto ukida porezni USKOK. Na svom je Facebook profilu Mostu objanio proceduru oko odlučivanja o visini plaća dužnosnika.

Uz pitanje ministru Mariću postavio je i poveznicu na članak iz svibnja ove godine, kada se protiv ukidanja “poreznog USKOK-a” pobunio i Most.

“U manje od dvije godine djelovanja Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija RH, tzv. porezni USKOK, uspio je razotkriti financijske malverzacije “teške” više od milijardu kuna. Već bi ova činjenica trebala biti dovoljna za zadržavanje takvog tijela, ali očito nije. Moje je pitanje ministru, koji je porezni USKOK pokušao ukinuti još u travnju, ali nije uspio, zašto i za koga to čini?”, napisao je Grbin.

Kolegama iz Mosta je, pak, objasnio kako se smanjuju plaće zastupnicima.

“Vrle kolege iz Mosta ponovno pokazuju potpuno nepoznavanje procedure. Naime, osnovica za obračun plaće državnih dužnosnika, iz koje proizlazi visina naše plaće, ne određuje se nekakvim ‘amandmanom’ ili zakonom, nego odlukom Vlade. Stoga, gospodo iz Mosta, sjednite sa svojim koalicijskim partnerom, dogovorite izmjenu odluke o osnovici plaće, donesite takvu odluku na Vladi i ne prebacujte odgovornost na oporbu. A ako ne znate kako se to radi, evo vam link”, napisao je Peđa Grbin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.