Smrt dječaka iz Bregane: Oglasili se iz MI Braća Pivac

Vijesti 18. stu 201608:27 > 08:38
Freeimages

Nakon što je u četvrtak objavljeno da je nalaz obdukcije potvrdio da je petogodišnjak iz Bregane umro je od posljedica salmoneloze, oglasila se Mesna industrija Braća Pivac.

Petogodišnjak iz Bregane – umro je od posljedica salmoneloze. Potvrdila je to obdukcija čije je nalaze Markova obitelj, ali i cijela hrvatska javnost čekala čak 38 dana.

Priopćenje Mesne industrije Braća Pivac prenosimo u cijelosti:

“Nakon medijskih napisa objavljenih u četvrtak navečer u vezi tragične smrti M.V., obavještavamo vas da do ovog trenutka još uvijek nismo zaprimili nikakvu službenu obavijest nadležnih tijela niti smo upoznati sa službenim rezultatima odnosno nalazom obdukcije.

 Kao i do sada, u stalnom smo kontaktu s nadležnim službama i punomoćnicom obitelji te smo i danas imali zadnji kontakt s njom. Punomoćnica obitelji izvijestila nas je da još nije zaprimila nikakvu službenu informaciju o nalazu obdukcije. Mesna industrija Braća Pivac izražava duboko žaljenje u vezi tragičnog događaja koji proživljava obitelj iz Bregane te smo i dalje uz istinski pijetet na dispoziciji punomoćnici obitelji.

‘Postupanja samo po uputama’

Dok nalaz obdukcije ne bude poznat, naša postupanja ćemo voditi isključivo prema uputama nadležnih institucija te svi budući koraci bit će u dogovoru i prema uputama istih.

U kontaktu s proizvođačem jaja iz Poljske te kada nam budu dostupni svi dokumenti i poznat nalaz obdukcije, odmah ćemo izvijestiti odgovornog proizvođača o istima. Budući da se prodaja proizvoda ovog proizvođača odvija na jedinstvenom EU tržištu, dužnost nam je dostaviti proizvođaču kompletnu dokumentaciju i saznanja kojima ćemo raspolagati, a koju proizvođač očekuje radi daljnjih postupanja”, navodi se u priopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.