Predsjednica dubrovačkoj djeci dijelila čokoladice iz Srbije

Vijesti 07. pro 201607:16 > 15:09
N1

Povodom Dana dubrovačkih branitelja, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je grupi dubrovačke djece podijelila čokoladice porijeklom iz - Srbije. I svoju fotografiju.

“Morao sam ovo stavit da vidite u kakvoj državi živimo, bio je njegov vrtić na prijemu kod Kolinde i ovo je dobio iz njenih ruku, njezinu sliku i čokoladu iz Srbije, pa je li ovo žalosno, i to na Dan dubrovačkih branitelja. Bravo!”, poručio je jedan roditelj na Facebooku, a javlja Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović rekla je u utorak u Dubrovniku na svečanoj akademiji u povodu 25. obljetnice uspješne obrane grada kako je napad na Dubrovnik razotkrio sve laži zločinačke politike Miloševićevog režima te kako je međunarodna zajednica ”otvorila oči” tek nakon razaranja Vukovara i Dubrovnika.

”Nemoguće je biti na Srđu i ne osjećati tugu i ponos. Branitelji su nam omogućili da ovdje slavimo budućnost hrvatskog Dubrovnika ne samo kao perjanicu turizma nego i kao vodeći grad regionalnog razvoja. Kad niste mogli braniti grad oružjem branili ste ga srcem. Kroz povijest je Dubrovnik doživio katastrofe i razaranja, ali nikad barbarstvo kao 1991. Napad na Dubrovnik razotkrio je svu laž zločinačke politike, a Dubrovnik je tad pokazao kakav je i gdje pripada. Na razaranja brojnih hrvatskih gradova međunarodna politika nije reagirala, tek na razaranje Vukovara i Dubrovnika otvorili su oči oni koji nisu htjeli vidjeti tko je agresor”, rekla je Grabar Kitarović.

Paket nabavio Ured putem javne nabave

Iz Ureda predsjednice kazali su da paket slatkiša nije nabavljala Grabar-Kitarović osobno, već njen ured i to putem javne nabave od odabranog, ugovornog dobavljača Žitnjak d.d.

“Nabavljeni prigodni paket, prema deklaraciji, pakiran je u Vukovaru i sadrži jednu ‘spornu’ čokoladicu. Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je košara puna hrvatskih proizvoda što je rezultiralo da se među tristotinjak proizvoda našlo i nekoliko ‘spornih’. Žao nam je ukoliko je to nekoga osobno povrijedilo no smatramo kako je gesta darivanja važnija od same čokoladice”, poručili su iz Ureda predsjednice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.