'HDDSB pripada žiteljima, a ne Branimiru Glavašu'

Vijesti 10. pro 201618:41 > 18:46
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Stranački raskol u HDSSB-u, čiji je osnivač Branimir Glavaš, danas je dobio novu dimenziju.

Dio članova stranke koji su se svrstali uz osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i belišćanskog gradonačelnika Dinka Burića, održali su skup koji su nazvali izvanrednim izbornim saborom stranke, a čiju legalnost osporavaju predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin i njegovi istomišljenici.

Za predsjednika stranke, tajnim glasovanjem izabran je Vladimir Šišljagić, a za njegova zamjenika Dinko Burić koji su bili i jedini kandidati za te dužnosti. Istovremeno, predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin današnji događaj naziva “javnim okupljanjem” te je poručio: Uzalud vam trud, svirači!

“Potpuno sam legalno odabran predsjednik HDSSB-a, odlukama glavnog odbora, na današnjem izbornom saboru koju je održan po statutu. Na saboru su bili punopravni izabranici sabora. Prema tome, odluke izvanrednog 8. izbornog sabora su potpuno legalne i statutarne”, rekao je za Dnevnik N1 Vladimir Šišljagić.

Branimir Glavaš utemeljitelj je HDSSB-a, Šišljagić ga je posjećivao u zatvoru, a sada je veza pukla.

“Zašto ne bih odlazio u zatvor? I danas smatram da je Glavaš nepravedno osuđen u montiranom procesu. Smatram da smo bili dobri prijatelji, ja sam ga tako i doživljavao. Jedno je prijateljstvo, a drugo interesi političke stranke. Ono što je Glavaš napravio od HDSSB-a, privatizirao je stranku. A to je nedopustivo. HDSSB je regionalna politička opcija i pripada žiteljima. Svrha djelovanja je razvoj, prosperitet, boljitak. Nitko ne može prisvajati stranku”, smatra Šišljagić koji vjeruje da će se stranka okupiti do lokalnih izbora.

“Ja ću vam reći za ljude koji su i danas bili izaslanici. Ti su ljudi prepoznatljivi. Obavljaju dužnosti u svojim gradovima, mjestima… Ja sam legalist, mi smo legalisti. Naravno da ćemo čekati pravorijek Ministarstva uprave. Mene je stranka kandidirala još pred par mjeseci za gradonačelnika Osijeka, odlučivat ćemo na vrijeme pred lokalne izbore, nakon što Ministarstvo donese pravorijek.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.