Svijeće u Ulici grada Vukovara – za Alep

Vijesti 21. pro 201612:22 > 12:26
REUTERS/Abdalrhman Ismail

Centar za mirovne studije poziva sve građane i građanke da se pridruže u akciji solidarnosti "Apel za Alep", u četvrtak 22. prosinca 2016. godine od 18 do 19 sati i da na Ulici grada Vukovara, kao simbola stradanja, zapale lampaš za sve stradale u oružanim sukobima u Alepu i Siriji.

“Tim činom tražimo prekid vatre, s ciljem izvlačenja civila iz Alepa te zbrinjavanje barem jednog dijela preživjelih obitelji u Republici Hrvatskoj. Već nekoliko dana nismo reagirali kao društvo i država, a zbog toga mnogi od njih više nisu živi”, napominju.

To je ujedno i pritisak na Vladu Republike Hrvatske kako bi “spasila ono malo humanosti što nam je ostalo nakon što smo kolektivnom odlukom na razini Europske unije uzrokovali nemogućnost bijega ljudi iz Sirije, pa tako i Alepa te izravno stvorili situaciju u kojoj su tisuće djece ostale u okruženom gradu bez pristupa hrani i lijekovima, izloženi svakodnevnom bombardiranju i razaranju”.

“Donesite i zapalite svoj lampaš na križanju Ulice grada Vukovara i Ulice Hrvatske bratske zajednice, kao apel za Alep, njegove civile i djecu”, navodi se u pozivu.

Centar za mirovne studije također moli da se na ovo mirno okupljanje ne donose politička, stranačka i druga obilježja kao što su zastave ili bilo koji drugi simboli.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.