U Dalmaciji kao usred ljeta: U jednom danu planulo 14 požara

Vijesti 29. pro 201617:29 > 17:37
Grgo Jelavić/PIXSELL (ilustracija)

U gašenju 14 požara koji su tijekom srijede izbili na području Šibenika, Vodica, Drniša i Knina, sudjelovalo je čak 73 vatrogasaca sa 19 vozila, kažu u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije čije ekipe zbog sušnog razdoblja i vjetra, imaju na kraju godine posla kao da je vrhunac požarne sezone.

Riječ je o požarima na otvorenom prostoru u kojima uglavnom gori trava i nisko raslinje, a samo tijekom prosinca na takvim intervencijama vatrogasci su bili čak 95 puta, piše ŠibenikIN.

Od početka godine na području Šibensko-kninske županije bilo je 1.450 intervencija vatrogasaca, najviše na otvorenom prostoru gdje je zabilježen 731 požar. Koliko je ovaj prosinac sa ukupno 95 požara na otvorenom prostoru problematičan, najbolje ilustrira podatak da ih je u srcu požarne sezone, tijekom kolovoza, bilo 164, kažu u Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije.

Najviše ih iritiraju požari na otvorenom prostoru oko Vodica gdje je ove godine gorjelo čak 67 puta i mada to nitko od vatrogasaca neće izjaviti službeno, uvjereni su da ti požari, koji izbijaju u prosjeku svaka dva do tri dana, ne nastaju slučajno, piše ŠibenikIN.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.