Sinovčiću ukinuto rješenje o istražnom zatvoru

Vijesti 17. pro 201412:05 > 12:07
CROPIX/Bruno Konjevic

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku sutkinje istrage Jadranke Mandušić o određivanju istražnog zatvora za Renu Sinovčića i ostale osumnjičenike.

Sutkinja nije dovoljno dobro obrazložila okolnosti relevantne za određivanje istražnog zatvora, oko jamčevine i drugi stvari. Zbog toga će se što prije, a možda već sutra, Sinovčić naći na Županijskom sudu gdje će se ponovno odlučivati o njegovoj jamčevini. Sinovčić i ostali osumnjičeni i dalje ostaju u istažnom zatvoru.

Sinovčiću je istražni zatvor određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a sutkinja istrage mu je odbila jamčevinu koju je nudio u iznosu od 10 milijuna kuna.

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je novinarima da je slučaj vezan za Sinovčića opet vraćen na početak.

Podsjećamo, Sinovčić i još sedmero ljudi uhićeni su u Zadru zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, prijevare u gospodarskom poslovanju i dr.

Na dugačkom popisu malverzacija koje su pobrojane u priopćenju objavljenom na Uskokovoj internetskoj stranici navodi se da su vjerovnici Sinovčićeve tvrtke VOX oštećeni za oko 52 milijuna kuna, VOX za nešto manje od 22,5 milijuna, NK Zadar za 50,7 milijuna, Ministartsvo financija za oko 5,6 milijuna, a državni proračun za nešto manje od tri milijuna kuna.