Glavni operativac Mosta u Splitu napustio stranku

Vijesti 25. sij 201717:36 > 17:41
Patrik Macek/PIXSELL

Jedini Splićanin koji se na prethodnim parlamentarnim izborima nalazio na izbornoj listi Mosta, ujedno i glavni operativac u kampanji u ovom gradu, Zdenko Omrčen, razišao se sa strankom Bože Petrova i na lokalnim izborima po svemu sudeći nastupit će s nezavisnom listom.

U razgovoru za tportal, između ostalog, potvrdio je da o kandidaturi Roberta Pauletića za gradonačelnika Splita nisu konzultirani članovi i aktivisti na terenu, već da je odluka o tome donesena ‘u Metkoviću’.

‘Od dvjestotinjak ljudi koji su u Splitu aktivno sudjelovali u kampanji za prethodne izbore, uz Most je po mojoj procjeni ostalo najviše njih desetak’, kazao je za tportal.

Sama Pauletićeva kandidatura nije bila direktan okidač za njegov razlaz s Mostom, budući da je Omrčen do prošlog tjedna figurirao kao jedna od ključnih osoba u predstojećoj kampanji, pa se čini da se s vremenom nataložio popriličan broj drugih nezgodnih okolnosti.

‘Odlazim zbog neodlučnosti, nezadovoljan sam atmosferom i ne vidim da se na ovaj način može postići značajan rezultat. Loša je i koordinacija, od nespretnosti s kandidiranjem Ivane Ninčević Lesandrić do današnjih dana’, kaže Omrčen.

Kako tportal doznaje, na subotnji sabor Mosta u Zagrebu pozvane su tek četiri osobe iz Splita.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.