Oglasio se i Hržanjak: Ta torta ne spada u Dverce, nego Ligu

Vijesti 10. ožu 201717:36 > 17:51
Goran Stanzl/PIXSELL

Juraj Hržanjak, borac NOB-a čiji je stoti rođendan obilježila torta u obliku zvijezde, oglasio se u Večernjem listu.

“Pun je internet nekakvih gluposti i netočnosti da ne kažem laži i zlonamjernih informacija. Riječ je o tome da se danas slavio moj rođendan, a proslavu je organizirao Milan Bandić. No, neki moji znanci su mimo protokola prošvercali tortu, s petokrakom, tobože da me ugodno iznenade. Ali, dobre namjere znaju voditi u pakao”, navodi Juraj Đuka Hrženjak.

“To su pokušali mimo protokola, a mimo protokola nitko ne smije ništa slati. To je pravilo. Postavilo se pitanje kako je došla torta i iz toga je nastala uzbuna u protokolu. To je odgovoran moj prijatelj Eugen Jakovčić, misleći da meni čini dobro i uslugu, a ustvari je napravio jedno veliko zlo”, naveo je slavljenik, koji tvrdi da tortu nije zabranio gradonačelnik Bandić.

“Ta torta ne spada u Dverce, nego u Ligu antifašista ili u Savez boraca. Na kraju je nastala velika zbrka i sada je ispalo da je Bandić zabranio tu tortu, ali Bandić s time nema nikakve veze, nego je samo naknadno doznao da je Eugen prošvercao tortu. Ne zamjeram ništa Bandiću, on je provjereni antifašist i on nema ništa protiv petokrake, ali protiv protokola se ne smije ništa raditi”, zaključuje Hrženjak u izjavi za Večernji list.

Prozvani Eugen Jakovčić naglašava da članovima AFL-a nije želja bila provocirati, povrijediti Hrženjaka ili njegovu familiju, već se jednostavno radilo o prijateljskoj gesti i nesrazmjernom šoku koju je izazvao ovaj čin.

“Đuka ima svoj stav vezano za njegovu proslavu, zašto bismo mislili isto? Mi ga uvažavamo. Mi smo šokirani onim što se dogodilo nama u javnom prostoru. Nakon agresivnih reakcija ljudi iz Poglavarstva, mi smo otišli, što svjedoči da smo i došli onamo u dobroj vjeri. On nam se pridružio u Savezu antifašističkih boraca. Volim ga i cijenim, uvažavam i njega i njegovu obitelj. Na konferenciji smo samo komentirali samo ove ružne reakcije, zbog cjelokupne situacije u društvu koja se reflektira i na ovaj način. Nismo htjeli povrijediti ni njega, ni njegovu obitelj”, naglašava Jakovčić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.