Snijeg najavljen čak i za Dubrovnik, Split, Šibenik…

Vijesti 25. pro 201411:03 > 11:07
ANADOLIJA/Sefa Karacan

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, božićni će četvrtak biti djelomice sunčan s promjenljivom, na Jadranu i u krajevima uz Jadran i povećanom naoblakom te mjestimičnom slabom kišom.

Krajem dana i u noći na petak sa sjevera jače naoblačenje s kišom, uglavnom u gorju susnježicom i snijegom. Vjetar većinom slab, na moru ujutro mjestimice uz obalu bura, a krajem dana u sjevernim područjima sjeverac i sjeveroistočnjak.  Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 12, na Jadranu 11 do 16 °C.

U petak, na  blagdan svetog Stjepana, u noći i ujutro bit će oblačno s kišom i snijegom, na moru moguće i grmljavinom, a poslijepodne postupno razvedravanje sa zapada.

U subotu većinom sunčano, a u nedjelju novo jače naoblačenje s kišom, mjestimice u unutrašnjosti i snijegom. Zamjetno hladnije, u petak uz umjeren i jak sjeverac, na moru jaku i olujnu buru s orkanskim udarima.

U subotu će vjetar oslabjeti, a u nedjelju će na Jadranu okrenuti na jako i olujno jugo pri čemu će ondje onda biti manje hladno.

Zanimljivo je da DHMZ-ova 7-dnevna prognoza za cijelu Hrvatsku osim Istre predviđa snijeg za vikend. Bijele su pahulje najavljene čak i u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku, Makarskoj…